2024.03.28, Csütörtök

Magyar-kazah jótékonysági estek Győrben és Szolnokon

mti

2017.11.26. 08:00

Adventre hangolva címmel magyar-kazah jótékonysági koncertet rendeznek november 26-án Győrben, a Richter János Hangversenyteremben és 27-én a Szolnoki Szigligeti Színházban.

Hirdetés

A délután öt órakor kezdődő, Kazahsztán magyarországi nagykövetsége által kezdeményezett esteken a nemzetközi hírnévnek örvendő Kurmangazi Kazah Nemzeti Konzervatórium ötvenkét tagú ifjúsági kórusa lép színpadra - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.
Mint írják, a népszerű művekből összeállított programnak Lőrincz Judit operaénekes, Mesterházy Gyula színművész és Csányi Valéria, a Magyar Állami Operaház karmestere lesz a vendége, a kórust Jan Rudkovszkij dirigálja.
A Kazahsztán mellett Európa-szerte is népszerű együttes az elmúlt években számos rangos díjat nyert. Az időskorúak tiszteletére szervezett esteken többek között Mozart, Kodály Zoltán, Puccini, Bach legismertebb szerzeményeiből hangzanak el részletek.
Az érintett korosztályhoz tartozók díjmentes belépőket igényelhetnek Győr és Szolnok Tourinform irodáiban, valamint a városok ismert nyugdíjas szervezeteinél - áll a közleményben.
Mint írják, a jótékonysági koncert jó alkalom arra is, hogy generációk találkozzanak, így nagyszülők az unokáik részére is díjmentes belépőt kérhetnek.

A rendezvények fővédnöke Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, védnökei Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke és Borkai Zsolt, Győr polgármestere, az estek házigazdája pedig Nurbak Rusztemov, a Kazah Köztársaság magyarországi nagykövete.
 

KultúraSzolnoki Szigligeti SzínházJász-Nagykun-Szolnok Megyei ÖnkormányzatMagyar-kazah jótékonysági est