2024.05.23, Csütörtök

Kunszentmártonban nyílt a legújabb Kormányablak

2015.12.19. 20:54

Kunszentmártonban is átadták a megye legújabb integrált ügyfélszolgálatát. Ezzel együtt már 10 Kormányablakban, mintegy 509 ügytípusban intézhetik az állampolgárok ügyeiket. Az ünnepségen Dr. Kállai Mária kormánymegbízott és Boldog István, a térség országgyűlési képviselője mondott köszöntőt.

Kunszentmártonban avatták a legújabb második generációs kormányablakot. A megye 10. integrált ügyfélszolgálatán az ügyfelek megtapasztalhatják mindazokat az elvárásokat, amelyeket a 21. század megkövetel.

Az integráció eredményeként lerövidült az ügyintézés útja és az integrált ügyfélszolgálati pontokon, a kormányablakban egyszerre több ügytípust a lehető legegyszerűbben intézhetnek az állampolgárok.

Dr. Kállai Mária köszöntőjében hangsúlyozta; jelenleg már 509 ügy intézhető és a kormányzati ciklus végére több mint ezerféle állammal kapcsolatos ügy lesz elérhető egy helyen. A kormányablakokban elintézhető ügytípusok színes képet mutatnak, hiszen a családügyektől a fogyasztóvédelmi kérdésekig számos esetben fordulhatunk a hivatalhoz. Az itt intézhető ügyek tulajdonképpen végigkísérik az életünket, a születéstől a nyugdíjba vonulásig – fogalmazott a kormánymegbízott.

Az eddigi ügykezelés útvesztői helyett az emberek a kormányablakokon keresztül léphetnek kapcsolatba az állammal, ahol egy helyen több ügyet intézhetnek el a lehető legegyszerűbben ezúttal a megyében már tíz helyszínen, az végéig pedig országszerte mintegy kétszáz helyen – tette hozzá.

A kormánymegbízott köszöntőjét követően Boldog István is megosztotta ünnepi gondolatait az átadási ünnepségen. Az országgyűlési képviselő örömét fejezte ki a fejlesztés kapcsán és hangsúlyozta; a magyar államigazgatás legnagyobb átalakításának pozitív hatásai már a Tiszazugban élők számára is érzékelhetőek ügyeik intézése során. A térségben élők mindennapjait könnyíti meg a jövőben ez az új, modern kormányablak is, ahol szép környezetben, szakmailag jól felkészült ügyintézők várják majd az ügyfeleket.

Az ünnepi köszöntő után Dr. Kállai Mária kormánymegbízott, Boldog István országgyűlési képviselő, Dr. Bodor Brigitta Tímea járási hivatalvezető és Wenner-Várkonyi Attila polgármester avatta fel az integrált ügyfélszolgálatot, majd köszöntötték az új kormányablak első ügyfelét is.

A Kunszentmártoni járás székhelyén megvalósult kormányablak több mint 37 millió forintból valósult meg, amelyből közel 6 millió forint uniós forrás.

Az ügyfélszolgálaton négy munkaállomás, valamint egy fotófülke várja a járás több mint 35 ezer ügyfelét.

(JNSZMKH Kormánymegbízotti Kabinet)

Galéria

Helyi hírekKormányablakKunszentmárton