2024.06.26, Szerda

Megalakult a Szolnoki Főiskola konzisztóriuma

2016.03.02. 08:36

Megtartotta alakuló ülését a Szolnoki Főiskola konzisztóriuma kedden, az öttagú stratégiai tanácsadó testület tagjai Nagy Mártont, a Magyar Nemzeti Bank alelnökét bízták meg a grémium irányításával. A felsőoktatási intézményekben megalakuló konzisztóriumok segítik majd az intézmények stratégiai döntéseit, a gazdálkodási és szakmai munkáját. Szolnokon szó volt a Kecskeméti Főiskola fejlesztési tervéről is.

A közlemény szerint az elnököt Nagy Miklós, a Béres Gyógyszergyár Zrt. gazdasági igazgatója, Szoták-Nóvé Mária, a CLAAS Hungaria Kft. HR vezetője, Túróczi Imre, a Szolnoki Főiskola rektora, valamint Varga Csaba, a felsőoktatási intézmény kancellárja segíti munkájában.
A  konzisztórium közreműködőként segíti a Szolnoki Főiskola stratégiai döntéseinek megalapozását, az intézmény gazdálkodási tevékenységének szakmai támogatását és ellenőrzését.
A testület az ügyrend és a munkaterv elfogadását követően megvitatta a Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola integrációjának eredményeként július 1-től létrejövő felsőoktatási intézmény fejlesztési tervét.
A konzisztórium egyetértett a leendő egyetem stratégiai céljával, hogy a jogelődök hagyományait megőrizve és az integráció eredményeit megerősítve a képzési profiljába tartozó tudományterületeken Magyarország, illetve a közép- és kelet-európai térség egyik vezető felsőoktatási intézményévé váljon.
Palkovics László oktatási államtitkár január végén jelentette be, hogy a nemzeti felsőoktatásról szóló törvénynek megfelelően februártól megalakulnak a konzisztóriumok a felsőoktatási intézményekben.
A tanácsadó testület a rektoron és a kancelláron kívüli három tagját az oktatásért felelős miniszter jelölte ki a felsőoktatási intézmény gazdasági-társadalmi környezetének meghatározó szervezetei és az érintett felsőoktatási intézmény, valamint a felsőoktatási intézmény hallgatói önkormányzata javaslatára.

forrás: mti

fotó: szolfportal.hu

Galéria

AktuálisSzolnoki Főiskolakonzisztórium