2024.05.22, Szerda

Megkezdődtek az emelt szintű szóbeli érettségi vizsgák

2016.06.03. 06:21

Zajlanak az emelt szintű szóbeli érettségi vizsgák, melyekhez Jász-Nagykun-Szolnok megyében 8 szolnoki középiskola biztosítja a helyszínt.

Az írásbeli vizsgák közép- és emelt szinten is befejeződtek 2016. május 24-én. 2016. június 2. és június 9. között zajlanak az emelt szintű szóbeli érettségi vizsgák, melyekhez Jász-Nagykun-Szolnok megyében a Kormányhivatal felkérése alapján 8 szolnoki középiskola biztosítja a helyszínt.

Emelt szinten a vizsgázók nem saját tanáraik, hanem a Kormányhivatal által megbízott szakemberekből álló 3 fős tantárgyi bizottságok előtt adnak számot tudásukról. Az egy hét alatt Jász-Nagykun-Szolnok megyében összesen 1063 emelt szintű szóbeli vizsgára kerül sor.

A középszintű szóbeli vizsgákat a jelentkezők saját iskolájukban teljesítik, a tanév rendjében meghatározott 2016. június 13-24. közötti időszakban.


A kijavított írásbeli emelt szintű dolgozatokat a vizsgázók 2016. május 31-én az őket jelentkeztető iskolában megtekinthették, és a vizsgaszabályzat alapján 2016. június 1-jén 16 óráig észrevételt tehettek, amennyiben úgy ítélték meg, hogy a javítás nem a javítási-értékelési útmutató alapján történt, vagy számszaki hiba van benne. Az észrevételek kivizsgálását, elbírálását a Kormányhivatal által felkért szaktanárok a napokban végzik el.

 

(JNSZMKH Kormánymegbízotti Kabinet)

Galéria

Aktuálisérettségi vizsgaemelt szintű érettségi vizsgaszóbeli érettségi