2024.05.23, Csütörtök

Munkáltatói Fórum Jászberényben

2016.02.18. 14:56

Munkáltatói fórumot tartott a térség vállalkozóinak a Jászberényi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya. Az eseményen a kormányhivatal munkatársai többek között a munkaügyi és munkavédelmi ellenőrzési tapasztalatokról, az Ifjúsági garancia kiemelt projektről, valamint az Út a munkaerőpiacra programról is tájékoztatták a fórum résztvevőit.

A megjelent cégek, vállalkozások képviselőit Dr. Kállai Mária köszöntötte. A kormánymegbízott hangsúlyozta beszédében, hogy Magyarország Kormánya az Alaptörvényében rögzítette, hogy igyekszik megteremteni annak a feltételeit, hogy minden munkaképes ember, aki dolgozni akar, dolgozhasson. A statisztikai adatok azt igazolják, hogy Magyarország jó úton jár, hiszen a gazdasági növekedés szerkezete stabillá, kiegyensúlyozottabbá és hosszú távon is fenntarthatóvá vált. A jászság foglalkoztatási helyzete is ezt a jó irányt erősíti. Örvendetes, hogy az álláskeresők száma a két évvel ezelőttihez képest majd’ 7,99 %-kal, a tavalyi hasonló időszakhoz képest pedig 6,3%-kal kevesebb.

A kormánymegbízotti köszöntő után dr. Dobos Róbert, a Jászberényi Járási Hivatal vezetője a járási hivatal működéséről és feladatellátásáról tartott előadást.

Az elmúlt évi munkaügyi ellenőrzési tapasztalatokról, az idei év irányelveiről és a szabályos foglalkoztatás legfontosabb elemeiről Katonáné Papp Ágnes főosztályvezető-helyettes, a Foglalkoztatási Főosztály Munkavédelmi és Munkaügyi Ellenőrzési Osztályának vezetője számolt be, ezt követően pedig Szabó Béla munkavédelmi referens tartott előadást a 2015. évi munkavédelmi ellenőrzési tapasztalatokról és az idei év irányelveiről.

A GINOP – munkaerő-piaci programokról is (Ifjúsági garancia kiemelt projekt és Út a munkaerőpiacra) beszéltek a kormányhivatal munkatársai.

A fórumon elhangzott; az Ifjúsági garancia kiemelt projekt (GINOP 5.2.1) esetében az emelés összege 120 milliárd forint, így 40 milliárd helyett 160 milliárd forint lett a rendelkezésre álló keretösszeg. Hasonló mértékű emelés történt az „Út a munkaerőpiacra” (GINOP 5.1.1) című felhívás esetében is, így a kiinduló 102 milliárdos keretösszeg 122 milliárd forint hozzárendelésével 224 milliárd forintra változott.

A 25 év alattiaknak, illetve a 25 év felettieknek szóló lehetőségekről szóló tájékoztatót követően Dancza Edina EURES tanácsadó, a Foglalkoztatási Főosztály munkatársa tartott előadást „Tegye Vállalkozását sikeressé Európában” címmel.

(JNSZMKH Kormánymegbízotti Kabinet)

Galéria

Aktuálismunkáltatói fórumjászság foglalkoztatottság