2024.05.27, Hétfő

Nagyot nyitnak Tiszaderzsen

2016.04.05. 11:42

2016 tavaszán Tiszaderzsen megnyílik Közép-Európa egyetlen tudományos igényű, dinoszauruszokat bemutató élményparkja, a D-Rex Dinópark. A létesítmény nem kalandpark lesz, izgalmak mégis lesznek bőven.

A látogatók teljes életnagyságú őshüllőket láthatnak, közülük a legnagyobb 15 méteres, a legkisebb pedig három méteres lesz. Ráadásul a hatalmas fémvázak segítségével megmintázott állatokat motorok mozgatják, hangokat adnak egy speciális bevonatnak köszönhetően pedig külsőre is pont olyanok lesznek, mint az évmilliókkal ezelőtti őshüllők. Annyira, hogy a világ legnagyobb múzeumainak őslénytárában is megállnák a helyüket.

Az építők nagy hangsúlyt fektetnek a hitelességre, az élmények mellett az ismeretterjesztés a legfontosabb cél. Itt lehet majd először teljes életnagyságban látni, az egyetlen "hazai" dinoszaurusz, a Hungarosaurus modelljét is. Az D-Rex Parkban nem csak testközelbe hozzák ezeket a régen élt lényeket, de egy profi 3D-s moziban az akkori élővilág is megelevenedik, ahogy egy ásatási területet is létrehoznak, ahol bárki kipróbálhatja, milyen a régészek élete.

A park április eleje és október vége között tart majd nyitva, és a turisták mellett iskolai osztályokat is várnak, számukra egyedülálló oktatási programot is kidolgoztak. A dinók márciusban kerülnek a helyükre, addig téli álmot alszanak, hogy a nyári szezonban már egy újabb különleges élménnyel bővüljön a Tisza-tó kínálata.

forrás: nepszava.hu

Galéria

AktuálisTisza-tóTiszaderzsdínóparkdinoszauruszD-Rex Park