2024.05.23, Csütörtök

Örömünnep Csukás István mesevilágában

2016.03.08. 13:02

Kisújszállás városa Csukás István 80. születésnapja alkalmából képzőművészeti alkotásokat vár kisgyermekektől.

Kisújszállás városa Csukás István 80. születésnapja alkalmából képzőművészeti alkotásokat vár kisgyermekektől, hogy méltó módon ünnepeljék meg a meseírót. Lehet rajzolni, festeni, verset vagy mesét írni, táncolni vagy énekelni. A jelentkezéseket május 13-ig várják a szervezők, az eredményhirdetésre pedig júniusban a Bagaméri Családi Fesztiválon kerül sor.

Alkotni hívják a gyermekeket abból az alkalomból, hogy legkedvesebb meséink szerzője, Csukás István 2016-ban ünnepli 80. születésnapját. Arra kérnek a szervezők, hogy képzeljék el, hogyan köszöntenék őt az általa teremtett meseszereplők: Süsü, Pom Pom, Picur, Gombóc Artúr, a Nagy Ho-ho-horgász, Sün Balázs, Bagaméri meg a többiek, és hogyan köszöntenétek Ti, Gyerekek! Lerajzolhatjátok, megfesthetitek, verset vagy mesét írhattok, faraghattok, táncolhattok, énekelhettek…! A fontos, hogy alkossatok olyat, amivel örömöt szerezhettek a születésnapon, valamit, ami akár születésnapi ajándék is lehet!

Az alkotásokat Kisújszállás Város Önkormányzatának kell elküldeni, a következő információkkal: név, lakcím, iskola megnevezése. A beérkezett pályamunkákat zsűri bírálja el, a legkiválóbb munkák alkotói értékes ajándékokban részesülnek, a beérkezett pályaművekből pedig kiállítást rendeznek. Az alkotások  benyújtási határideje 2016. május 31.

Az előadó-művészetben (zene, tánc, ének, versmondás, mesemondás) induló gyermekeknek május második felében bemutatkozó napot rendeznek, ahol előadhatják produkcióikat. Számukra a jelentkezési határidő: 2016. május 13. A jelentkezési lap a városi honlapon megtalálható, onnan letölthető.

Az eredményhirdetésre 2016. június 12-én, a Bagaméri Családi Fesztiválon kerül sor. Az elbírálás során a zsűri értékeli az ötletességet, a témához való kapcsolódást, a kidolgozottságot.

forrás: kisujszallas.hu

Galéria

Helyi hírekKisújszállásCsukás IstvánSüsü