2018.06.25, Hétfő

Hirdetés

Évente húszezer ember vesz részt klinikai gyógyszervizsgálatban Magyarországon
nepszava.hu

Évente húszezer ember vesz részt klinikai gyógyszervizsgálatban Magyarországon

mti

2018.01.18. 18:00

Ezzel az egy főre vetített vizsgálatokat tekintve, Európa élvonalához tartozik.

Hirdetés

Magyarországon évente húszezer ember vesz részt klinikai gyógyszervizsgálatban, - mondta a klinikai kutatásokra szakosodott Synexus Magyarország Kft. pácienskapcsolati menedzsere csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Gerhardt Fanni közölte, a klinikai vizsgálat során a fejlesztési stádiumban levő gyógyszereket a sikeres laboratóriumi kísérletek után embereken tesztelik. Ha a teszt sikeres, akkor forgalomba kerülhetnek a gyógyszerek.

A folyamat szigorúan szabályozott protokoll szerint történik: alapos kivizsgálás után, csak a meghatározott kritériumoknak megfelelő betegek kerülhetnek be a tesztelésbe, amelynek során végig szoros kapcsolatban vannak az orvossal - ismertette a menedzser.
Véleménye szerint a gyógyszervizsgálatban való részvételnek több előnye van, mint veszélye. Alternatív terápiaként szolgálhat és akár életmentő esélyt is adhat azoknak, akiknek nem segített az addigi kezelés.
Hozzátette, egy friss felmérésük szerint a résztvevők nagyon pozitív tapasztalatokat szereznek a teszt során, legtöbbjük később is szívesen venne részt gyógyszervizsgálatokban.

klinikai gyógyszervizsgálat