2024.03.28, Csütörtök
Ingyenes a jelentkezés a Lányok Napja programjaira
nokatud.hu

Ingyenes a jelentkezés a Lányok Napja programjaira

mti.hu

2019.04.02. 14:17

Felső tagozatos és középiskolás lányok 18 városban vehetnek részt a rendezvényen.

Hirdetés

Idén is megrendezik a Lányok Napját, amit a Nők a Tudományban Egyesület fog koordinálni. A jelentkező diákoknak április 30-án lesz lehetőségük meglátogatni azokat a gyárakat, laborokat és műszaki egyetemeket, amelyek programot kínálnak számukra. A fogadóhelyek a nyílt nap során bemutatják, hogy miért érdemes náluk tanulni vagy dolgozni. Ezzel is ösztönözve a lányokat arra, hogy olyan pályát válasszanak maguknak, ahol kiteljesedhetnek és szükség van rájuk.

A Lányok Napja pályaorientációs kezdeményezést a világ számos országában megrendezik. Célja, hogy informálja a lányokat a természettudományos, műszaki és informatikai pályák előnyeiről informatív programok keretében.

Budapesten, Cegléden, Debrecenben, Dunaharasztiban, Egerben, Gyöngyöshalászon, Győrben, Kalocsán, Kecskeméten, Nyíregyházán, Makláron, Miskolcon, Siófokon, Százhalombattán, Székesfehérváron, Tatabányán, Tiszaújvárosban, és Veresegyházán lesznek programok, melyekről részletesen a kezdeményezés weboldalán lehet olvasni, és regisztrálni.

 

 

Országos hírekCeglédKecskeméttudománySiófokDebrecenSzékesfehérvárBudapestSzázhalombattaDunaharasztiEgerGyőr