2024.03.19, Kedd
Közelebb került Szolnok Budapesthez: átadták az M4-es újabb szakaszát
Spielmann Zoltán/magyarepitok.hu

Közelebb került Szolnok Budapesthez: átadták az M4-es újabb szakaszát

magyarepitok.hu

2019.06.25. 12:39

A gyorsforgalmi út 10,8 kilométernyi pályáját Cegléd és Abony térségében a Colas és a Duna Aszfalt kivitelezte.

Hirdetés

Újabb szakasszal nőtt az ország gyorsforgalmi úthálózata: az M4-es két egymáshoz kapcsolódó részprojektjét adták át egyben kedd délben. A Budapesttől egészen a Hajdú-Bihar megyei román államhatárig nyúló, 110 km/h-s sebességű 2x2 sávos M4-es beruházásában eddig két szakaszt adtak át:

  • tavaly augusztusban Cegléd és Ceglédbercel közötti 8,1 kilométernyi pályát,
  • decemberben pedig Berettyóújfalu közelében 4,5 kilométernyi utat.

 

Autópályává fejleszthető gyorsforgalmi utat adtak át

 

 

Most szintén Pest megyében készült el két, egybefüggő részprojekt:

  • a Cegléd-Üdülő úti csomópont és szintén Ceglédből kiinduló 311. úti csomópont között 4,8 kilométernyi 2x1 sávos pályát bővítettek ki 2x2 sávossá a
  • a 311. úti csomópont és Abony között pedig 6 kilométernyi 2x2 sávos utat újítottak fel a Duna Aszfalt Kft. kivitelezésében.

 

A képre kattintva galéria nyíilik.

Az átadón Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár elmondta: a gyorsforgalmi hálózat bővítése javítja az érintett térségek gazdasági fejlesztését. Hangsúlyozta: a beruházás következtében könnyebbé válik Szolnok és a Tápióság településeinek elérhetősége Budapestről, illetve kiemelte: az útszakaszt úgy építkezésénél megteremtették a feltételeit annak, hogy azt később autópályává lehessen fejleszteni.

 

Mosóczi László államtitkár

Hozzátette: a most átadott, illetve kivitelezés alatt álló szakaszok mellett hamarosan elindulnak a munkák az M4-es Abony-Törökszentmiklós 27 kilométeres szakaszán is; illetve az M4-es országhatár közeli szakasza is épül: a Berettyóújfalu térségétől induló 26,5 kilométer kivitelezése várhatóan jövő év elejére fejeződik be.

Ezzel a Debrecen-Nagyvárad gyorsforgalmi összeköttetés magyarországi szakasza teljessé fog válni

- mutatott rá.

 

Az utazók biztonsága jelentősen növekszik

Pántya József, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. útfejlesztési igazgatója emlékeztett, hogy egy éven belül a térségben az M4-es második szakaszát adják át. Kiemelte: a 4-es számú főút az Alföld első számú közlekedési tengelye jelentős tranzitforgalommal, az ezzel járó baleseti statisztikákkal.

 

Pántya József

Ezért volt fontos a NIF Zrt. számára, hogy minél hamarabb át tudják adni a biztonságosabb gyorsforgalmi szakaszokat

- derült ki szavaiból.

Elmondta még: a projekt során többek között átadtak 3 aluljárót és 1 felüljárót, kialakítottak egy komplex pihenőhelyet és több mint 29 ezer köbméternyi betont építettek be. Kifejtette: ugyan a ceglédi különszintű csomópont még nem készült el, de az év szeptemberéig azt is át fogják adni.

Végül a NIF Zrt. képviselője megköszönte a beruházásban résztvevő kivitelezők, hatóságok és mérnökök, illetve az állami útépítőt vállalat dolgozói munkáját, kiemelve Tüske Tamás és Koleszárik Csaba projektvezetőket, illetve Povázsai Pál és Kosztola János irodavezetőket.

Galéria

ColasOrszágos hírekCeglédDuna Aszfalt Kft.M4-esgyorsforgalmi utakAbony