2024.04.16, Kedd
Közel került Messi legyőzéséhez a csodagólt szerző 18 éves magyar

Közel került Messi legyőzéséhez a csodagólt szerző 18 éves magyar

mti, pestpilis.hu

2019.09.02. 13:35

Zsóri Dániel hihetetlen ollózása bejutott a döntőbe az év góljáról döntő FIFA-szavazáson, a legjobbat a zsűri választja ki.

Hirdetés

Zsóri Dániel találata bekerült a legjobb három közé az év góljáért járó Puskás-díj szavazásán.

A 18 éves futballista a Debrecen színeiben február 16-án, a Ferencváros elleni hazai bajnoki találkozón a 81. percben csereként állt be élete első NB I-es mérkőzésére, 1-0-s ferencvárosi vezetésnél. A hazaiak előbb Tőzsér büntetőjével egyenlítettek, majd jött Zsóri találata. Egy átívelt labdát a 93. percben, felugorva, 15 méterről a kapu jobb alsó sarkába ollózott, megszerezve csapatának a győzelmet.

Az ő gólján kívül a kolumbiai Juan Fernando Quintero (River Plate) és az ötszörös aranylabdás argentin Lionel Messi (FC Barcelona) találata került be a képzeletbeli dobogósok körébe.   

Zsóri az első magyar a díj történetében, aki szerepelt a 10-es jelöltlistán, egyben a legfiatalabb játékos a listán. 

A listára két hétig lehetett szavazni, a három legtöbb voksot kapott gól közül legendás játékosokból álló zsűri választja majd ki a győztest, aki szeptember 23-án, a milánói Scalában sorra kerülő ünnepségen veheti át az elismerést. 

A FIFA a többi kategória döntőseit is közzétette hétfőn, az év férfi játékosa díjra - akárcsak az európai szövetségnél - Cristiano Ronaldo, Lionel Messi és Virgil van Dijk pályázik.

Országos hírekszavazásfociFIFA