2024.03.29, Péntek
Magasabb fokozatba kapcsolt az illegális hulladéklerakók megszüntetése
illusztráció - pixabay

Magasabb fokozatba kapcsolt az illegális hulladéklerakók megszüntetése

MTI

2021.10.11. 13:04

A cél a szemléletformálás, hogy a következő generációk ne szokjanak hozzá, ne tekintsék természetesnek ezeket az állapotokat.

Hirdetés

Magasabb fokozatba kapcsolt az illegális hulladéklerakók megszüntetése, elindult egy úgynevezett hulladékradar alkalmazása - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára pénteken a Pest megyei Csörögön.
Rétvári Bence a Csörög és Sződliget közigazgatási határában található illegális szemétlerakó felszámolásáról tartott sajtótájékoztatón közölte: 

az alkalmazás segítségével, aki illegális hulladéklerakót lát, az le tudja fotózni és a felvételt be tudja küldeni.

 

Kamerarendszereket építenek ki az illegális hulladéklerakás megelőzésére

Egy támogatási program is indult többmilliárdos kerettel, amelyre lehet pályázni a Tisztítsuk meg Magyarországot! projekt keretében, hogy önkormányzatok és civil szervezetek a saját településük külterületéről, környezetéből elszállíthassák a hulladékot - tette hozzá az MTI-hez eljuttatott hangfelvétel tanúsága szerint az államtitkár, a térség országgyűlési képviselője.

A folyamat következő lépcsője, amikor a helyi önkormányzat és a helyi vállalkozók fognak össze környezetük megtisztításáért - jelezte. Rétvári Bence hangsúlyozta: elfogadhatatlan az erdőszélen, réten eldobált autógumi, hűtőszekrény, háztartási hulladék. 

Kiemelte,

a cél a szemléletformálás, hogy a következő generációk ne szokjanak hozzá, ne tekintsék természetesnek ezeket az állapotokat.

Továbbá ennek a hulladéknak az összegyűjtése azért is fontos, mert terheli, szennyezi a környezetet - mondta az államtitkár. Hozzátette, a természetvédelem első lépése a saját környezetünk megtisztítása az illegális hulladéklerakóktól. Emellett kamerarendszerek is kiépülnek a további illegális hulladéklerakás megelőzésére.

Országos hírekhulladékgyűjtésillegális hulladékillegális szemétlerakásszemétszállításHulladékRadar