2024.05.27, Hétfő

Szakmai Fórum a TOP-os pályázatokért

2016.02.12. 09:31

Szolnok megyében is elkezdődtek az előkészületek a TOP-os pályázatok kapcsán. A Fórumon megbeszélést tartottak a kihirdetésre kerülő pályázatokról, hogy a benyújtáskor minden a legnagyobb rendben menjen. Szakemberek is válaszaikkal segítették a pályázat lebonyolításában közreműködőket.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat szervezésében a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) aktuális felhívásaival kapcsolatban, az eredményes kérelmek benyújtását elősegítendő zajlott ma szakmai fórum a Megyeháza dísztermében.

A nagy számban megjelent résztvevőket Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke, dr.Bene Ildikó, országgyűlési képviselő, megyei fejlesztési biztos és Kovács József, a Magyar Államkincstár Jász-Nagykun-Szolnok megyei igazgatója köszöntötték. "Élesbe fordult a közös előkészítő munka. A megyénkre eső TOP keret (53,78 milliárd Ft) teljes lehívásához folytatnunk kell a hatékony és precíz munkát - mondta Kovács Sándor. dr.Bene Ildikó felhívta a figyelmet arra, hogy nagy tempóban jelennek meg a felhívások, legkésőbb 2017. június 30-ig a teljes keretösszeg meghirdetésre kerül. 2016 január 29-i dátummal regisztrálta a rendszer az első TOP-os kérelmeket - hangzott el Kovács Jószef részéről. 
A kérelmek tartalmi követelményekről, a támogatási kérelmek kezeléséről, valamint az elbírálás alapjául szolgáló Megyei Területi Kiválasztási Kritérium Rendszer szempontjait a végrehajtásban érintett szervezetek szakemberei tájékoztatták a jelenlévőket. 
Ezt követően a résztvevők kérdéseket tehettek föl az érintett szakembereknek. 

Az elhangzott előadások letölthetőek:

Galéria

AktuálispályázatTOP