2024.05.23, Csütörtök

Százhúsz éves jubileumát ünnepelte a gyógyítás megyei központja

2016.05.30. 16:16

A Hetényi Géza Megyei Kórház és Rendelőintézet alapításának 120. évfordulója alkalmából rendeztek ma ünnepséget.

A Hetényi Géza Megyei Kórház és Rendelőintézet alapításának 120. évfordulója alkalmából rendeztek ma ünnepséget. Az elmúlt években 12 milliárd forintból jelentős részben megújított intézményben visszatekintettek a múltra és értékelték a jelent. Dr. Tölgyes Anna, az intézmény főigazgatója, dr. Krasznai Géza az intézmény nagynevű orvosa idézték fel a kórház működésének főbb állomásait, majd dr. Kállai Mária kormánymegbízott és Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke is méltatta a kórházban folyó munkát.

A gyógyítás elhivatott képviselői az évtizedek során emberek százezrein segítettek, nagynevű orvosok öregbítették az intézmény hírnevét, akiknek emlékére dr. Bene Ildikó országgyűlési képviselő asszony, az intézmény korábbi főigazgatója emlékfalat avatott a Gergely terem előtt.

Mindenkinek, aki az intézményben dolgozik, köszönet a munkájáért, köszönet azért, hogy szeretteinket gondos kezek gyógyítják és ápolják! – mondta az ünnepségen Szalay Ferenc polgármester. Beszédét ezzel zárta: Hiszek abban, hogy a modern technikához a kellő létszámú szakember gárda is adott lesz hamarosan!

Az ünnepséget követően a kórház kápolnájában Beer Miklós megyéspüspök tartott ünnepi misét.

forrás: szolnok.hu

Galéria

AktuálisHetényi Géza Megyei Kórház és RendelőintézetGergely terem