2024.05.27, Hétfő

A Szigligeti napja újra a Nemzetiben

2016.01.13. 16:54

Január 30-án a Szolnoki Szigligeti Színház Budapesten vendégeskedik, Vidnyánszky Attila meghívására, a Nemzeti Színházban. A vendégjátékról KIss József kérdezte  Balázs Pétert, a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatóját.

Balázs Péter: Nem először leszünk a Nemzetiben vendégek. A Szigligeti Színház megjelenése Pesten folyamatos dolog volt a kezdetektől. Először a Thália Színházban léptünk fel, akár az egész repertoárunkkal. Közben változott a Thália karaktere. Sajnos, ott szeptember elején rendezik a Vidéki Színházak Fesztiválját, ami nagy nehézségeket jelent az olyan színházaknak, melyek az évadban kijátsszák előadásaikat, azaz a legritkább esetben visznek át előadást a következő évadra.

Ez a nézőszám miatt van, hiszen ezekben a városokban nincs akkora közönség, hogy biztosítsa a több évadon átnyúló repertoárt. Azonkívül gazdasági, szerzői jogi nehézségeket is jelent.

Ezért előnyös, hogy így, az évad derekán utazhatunk Pestre, jelen esetben három bemutatónkkal, hiszen ennyi játszóhely tud egymás mellett működni a Nemzetiben. Három oldalát tudja megmutatni a színházunk.

Tavaly ment a Cseresznyéskert, A kaktusz virága és  Ady-est, most pedig a Makrancos hölgy a nagyszínpadon, este hétkor, a Furcsa pár a Gobbi Hilda színpadon, délután, és a Könyvtári capriccio a Kaszás Attila teremben, egy fél órával a Makrancos kezdése után.

A jegyeladás nagy érdeklődést mutat, hál’ Istennek, úgy tűnik, mindhárom előadásunkon telt ház várható.

forrás: szigligeti-szinhaz.hu

Galéria

KultúraSzolnoki Szigligeti SzínházNemzeti SzínházBalázs Péter