2024.05.22, Szerda

A Szolnok Tv új stúdiójában, világszínvonalú fejlesztések

2015.10.04. 19:30

Új helyre, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ ANKK épületének 2. emeletére költözik a Szolnok Televízió. Az új stúdió a most beépített technikával Magyarország és Közép-Európa egyik legmodernebb televízióinak egyike lesz. 

Harcsa Béla cégvezető-főszerkesztő kalauzolta végig a sajtó képviselőit az összességében több, mint 400 négyzetméteres alapterületen elhelyezkedő új stúdióba, ahol az új technológia HD műsorok készítése és sugárzása mellett, alkalmas ultra nagy felbontású UHD elvételek készítésére is.

 

A Szolnok Televízió Zrt. saját erős beruháza a SZMJV Önkormányzatának kezességvállalása mellett jött létre. Harcsa Béla elmondta, hogy a fejlesztés legfontosabb célkitűzései közé tartozik, hogy a televíziós csatornák versenyében a Szolnok TV a legjobb minőséget produkálva szolgálja Szolnok és térségének médiafogyasztóit; a köztelevízió decentralizációs törekvéseihez kapcsolódóan a legversenyképesebb formátummal tudjon a társaság megjelenni ezen a piacon, illetve más kereskedelmi televíziók piacán; valamint a megyei jogú városok helyi televízióinak várható integrációs törekvéseinek egyik vezető stúdiója legyen.

A stúdió tervezés és kivitelezés során a fő szempont volt a közéleti, aktuális és sportműsorok prioritása, ezt a műterem többfunkciós, korszerű díszletei is tükrözik. Ugyanakkor a magazinműsorok kiszolgálására sok variációs lehetőséget kínáló  díszletelemek készültek, modern, színváltós ledes megoldásokkal.

A világon először itt kerül majd napi adásban felhasználásra egy hazai ötleten alapuló mélység érzékelőket használó virtuális stúdió megoldás, melynek segítségével  a valós és virtuális grafikai illetve tér elemek egy térben lesznek láthatóak, olyan lehetőséget adva a díszletek kialakítására, feliratok, diagramok és egyéb grafikai elemek valós idejű térbeli elhelyezésére, amely korábban nem állt a televíziósok rendelkezésére.

 

Az új stúdió hamarosan ténylegesen is bemutatkozik  és a közönség elé lép, ahol a sokkal jobb kép és hangminőség mellett új produkciók is készülnek majd.

Galéria