2024.05.23, Csütörtök

Szolnokiak nyerték a Torkos Csütörtök logópályázatát

2016.02.11. 11:46

Az idén 11. születésnapját ünneplő Torkos Csütörtök arculatának megújítására a Magyar Turizmus Zrt. logópályázatot hirdetett tavaly decemberben. A beérkezett pályázatok szakmai előzsűrizését követően a nagyközönség online szavazással választotta ki a nyertest. Az EASTLINE Propaganda képviselői a mai nap során vehették át Glázer Tamás turisztikai vezérigazgató-helyettestől az első helyezettnek járó nyereményt és az elismerő oklevelet.

A gasztronómiai akció kapcsán meghirdetett logópályázatot hatalmas érdeklődés övezte. A 266 pályaműből az EASTLINE Propaganda logója került ki győztesként: Horváth Zsolt és Filep Márk vehette át a fődíjat. Logójuk, a „hetyke paprika bajszú szakács" mind a szakmai zsűri, mind a nagyközönség tetszését elnyerte, így ezután őt láthatjuk a Torkos Csütörtök új jelképeként. Az alkotóktól megtudhattuk, hogy a logó megtervezésénél a magyaros formavilág (piros paprika, betyár bajusz) letisztult stíluselemekkel való ábrázolása volt a fő cél. A koncepció kialakításakor a tervezők még a színpszichológia szabályait is figyelembe vették, végül így született meg a logó energetizáló, étvágyfokozó okkeres színű háttere.

A Magyar Turizmus Zrt. idén a Gasztroélmények Évének nyitányaként szervezi meg már 11. alkalommal a népszerű Torkos Csütörtököt, mely az idei évben nemcsak megújult arculata miatt különleges, de az új feltételek miatt is. Az új ízek kipróbálásának és az étterembe járásnak a népszerűsítésére létrehozott Torkos Csütörtökön idén nem lesz kötelező a vendéglátóhelyeknek az alkoholtartalmú italokra ötven százalékos kedvezményt adni, minden másra természetesen továbbra is él az 50%-os kedvezmény. (A feltételtől pozitív irányba eltérhetnek a szolgáltatók, vagyis továbbra is nyújtható az alkoholtartalmú italokat is magában foglaló teljes számla végösszegéből 50%-os kedvezmény, de ez már nem kötelező.)

A Torkos Csütörtök akcióra február 9-én 18 óráig jelentkezhetnek az éttermek. A legkorábban csatlakozó vendéglátóegységek listája január 19-től már megtekinthető, és folyamatosan bővül, így érdemes mihamarabb jelentkeznie a vendéglátóhelyeknek.

Az akcióhoz való csatlakozás feltételeiről, bővebben a torkoscsutortok.itthon.hu oldalon tájékozódhatnak, továbbá a regisztrációs ív, a részt vevő vendéglátóhelyek listája és minden egyéb hasznos információ is megtalálható a honlapon.

forrás: szakmai.itthon.hu

Galéria

AktuálisTorkos Csütörtöklogópáylázat