2024.06.21, Péntek

Szolnokon maradt a vándorserleg

2016.05.17. 11:39

Három napig küzdöttek a lángokkal és egymás ellen a Magyar Honvédség tűzoltó-alegységei Szolnokon.

Három napig küzdöttek a lángokkal és egymás ellen a Magyar Honvédség tűzoltó-alegységei Szolnokon. Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság megrendezett tűzoltó szakmai versenyének vándorserlegét idén is az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis csapata nyerte. Egyéniben is hazai győzelem született, Körmöndi Tamás főtörzsőrmester bizonyult a legjobbnak.A honvédség tűzoltó alegységei számára rendezett szakmai versenyt az MH ÖHP a tavalyi bajnokcsapat otthonában, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison. A résztvevők az elméleti ismereteikről írásban adtak számot, majd a sportpályán az egyéni versenyzőknek 100 méteres tűzoltó-akadálypályát kellett leküzdeniük, a csapatok feladata pedig 4x100 méteres tűzoltó-akadálypályán végrehajtott váltófutás és egy MAN-SCHMITZ gépjárműfecskendőről történő szerelés volt. 

Ócsai Gábor alezredes, az MH ÖHP Jogi, Igazgatási és Repülésbiztonsági Osztályának tűzvédelemmel foglalkozó kiemelt főtisztje a háromnapos kemény küzdelmet értékelve elmondta, ezek a versenyek kiválóan alkalmasak a résztvevők szakmai tudásának, elméleti felkészültségüknek és gyakorlati képességeiknek a felmérésére. A helyezésekért folyó harc erősíti a csapatszellemet, kiváló lehetőséget kínál a tapasztalatcserékre, a különböző tűzoltó alegységek tagjai pedig még jobban megismerhetik egymást. 

A verseny végén egy látványos mentési gyakorlatot mutattak be a helikopterbázis tűzoltói. A feltételezett helyzetben egy helikopter kényszerleszállást hajtott végre és lángba borult. A tüzet a riasztott tűzoltók pillanatok alatt megfékezték, a gép megsérült személyzetét az egészségügyi katonák kórházba szállították. 

Az MH ÖHP 2016. évi tűzoltó szakmai versenyén egyéniben Körmöndi Tamás főtörzsőrmester (MH 86. Szolnok Helikopter Bázis) volt a legeredményesebb. A második helyen Tarnóczki Tibor közalkalmazott (MH Anyagellátó Raktárbázis táborfalvai bázis), a harmadikon pedig Petrovánszki Roland törzsőrmester (MH 86. Szolnok Helikopter Bázis) végzett. A csapatversenyt és a vándorkupát - csak úgy, mint tavaly Kecskeméten - idén is az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis katonatűzoltói (Körmöndi Tamás főtörzsőrmester, Petrovánszki Roland törzsőrmester, Fejes Zoltán őrmester, Zolnai András tizedes, Gál Tamás őrvezető) nyerték, maguk mögé utasítva az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis és az MH 54. Veszprém Radarezred gárdáját. 

A verseny díjait Szűcs Pál ezredes adta át. Az MH ÖHP megbízott légierő haderőnem főnöke a három nap eredményeinek ismeretében külön kiemelte, ez a bajnokság is bizonyította, hogy a Magyar Honvédség tűzoltókatonái megfelelnek a velük szemben támasztott követelményeknek, s felkészültek egy esetleges vészhelyzeti mentés végrehajtására, a repülések biztosítására és a veszélyesanyag-raktárak tűzvédelmére. 

forrás: honvedelem.hu

Galéria

AktuálishonvédségSzolnok Helikopter Bázistűzoltó alegység