2024.05.27, Hétfő

A NEFAG Zrt. Erdei Művelődési Háza adott otthont a XXIV. Kaán Károly Országos Természet- és Környezetismereti Verseny megyei fordulójának.

A NEFAG Zrt. Erdei Művelődési Háza adott otthont a XXIV. Kaán Károly Országos Természet- és Környezetismereti Verseny megyei fordulójának. 5-6. osztályos diákok mérték össze tudásukat, írásbeli feladatok kitöltésével, a legjobb az országos verseny részvételét nyerte el. Minden gyermeknek nagy élményt nyújtott a nap második felének programja, a terepgyakorlat.

A köszöntőket követően az 5. és 6. évfolyamos diákok (összesen 36-an) a szorgos felkészülés során elsajátított ismereteik alapján töltötték ki a feladatlapokat. A kérdések többek között a Természet Búvár magazin kijelölt cikkeihez, Kaán Károly munkásságához, valamint a Hortobágyi és Duna-Dráva Nemzeti Parkokhoz kapcsolódtak. A délelőtti "papírmunka" és a finom ebéd után igazi feltöltődést nyújtott a gyerekeknek a terepgyakorlat. A sok érdekes megfigyelésen keresztül közösen igyekeztek feltárni a természet apró titkait, összefüggéseit. Időközben megszülettek az írásbeli rész eredményei, melyek kihirdetésére már mindenki izgatottan várt. Minden résztvevő kapott NEFAG-os ajándékcsomagot, a dobogósok és a felkészítő tanárok ezen kívül könyvjutalomban is részesültek.

A dobogósok évfolyamonként:

5. évfolyam:

1. helyezett: Lovas Bence (Kazinczy Ferenc Általános Iskola, Tápiógyörgye)
2. helyezett: Kotán Eszter (IV. Béla Katolikus Általános Iskola és AMI, Jászfényszaru)
3. helyezett: Penczner Tamás (IV. Béla Katolikus Általános Iskola és AMI, Jászfényszaru)

6. évfolyam:

1. helyezett: Gyökeres Mária Zsófia (Karcagi Nagykun Református Általános Iskola, Karcag)
2. helyezett: Veres Gréta (Orczy Anna Általános Iskola, Szalai Sándor Tagintézmény, Örményes)
3. helyezett: Náhoczki Martin (Orczy Anna Általános Iskola, Szalai Sándor Tagintézmény, Örményes), Kovács Balázs (Györffy István Katolikus Általános Iskola, Karcag), és Berze Anna (IV. Béla Katolikus Általános Iskola és AMI, Jászfényszaru)

Az országos döntőbe Gyökeres Mária Zsófia, a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola diákja jutott tovább.

forrás: NEFAG Zrt.

Galéria

Helyi hírekNEFAG Zrt.Kaán Károly Országos Természet- és Környezetismereti Verseny