2024.05.23, Csütörtök

Tűzoltó szertárat adtak át Kőtelken

2016.05.03. 15:19

Átadták a kőteleki tűzoltószertárat.    

Nagykörű, Kőtelek, Csataszög, Hunyadfalva és Tiszasüly térsége a Szolnoktól való távolság és a rossz útviszonyok miatt a megye legkritikusabb területe mentő-tűzvédelmi szempontból már hosszú évek óta. Ez a helyzet jelentősen javult a most átadott kőtelki tűzoltószertárral. Az eseményen részt vett Dr. Kállai Mária kormánymegbízott is.

A tűzoltók általában több mint huszonöt perc alatt érkeztek ki ezekre a településekre, ha hívták őket. A probléma azonban megoldódott, mivel átadták a Kőtelki Önkéntes Tűzoltó Egyesület tűzoltó szertárát.  Az egyesület két éve, 2014-ben döntött úgy, hogy él a felkínált lehetőséggel, egy személyautóval és a meglévő eszközökkel, felszerelésekkel, a hivatásos tűzoltóknak segítséget nyújtva, részt vállal Kőtelek és további négy település biztonságának őrzésében.

Még 2014. február közepén Kőtelek önkéntes tűzoltó egyesülete III. kategóriájú együttműködési megállapodást kötött a Szolnoki Hivatásos Tűzoltó-parancsnoksággal. A hivatásos szervek egyebek között ingyenesen tartott negyven órás tűzoltó alaptanfolyam szervezésével, mindennemű szakmai segítséggel, iránymutatással álltak a megújuló szervezet mögött. Ezt követően, pályázatok, képzések, eszközvásárlások útján, lépésről lépésre fejlődött. Az önkéntes tűzoltó egyesület jelenleg 24 főből áll és egy IFA gépjárműfecskendővel is rendelkezik, amelyet 2015-ben szereztek be.

A pár ezer embert számláló kistelepülés közösségi életében is nagy előrelépésnek számít a működő egyesület, ráadásul munkahelyteremtésben is fontos tényező lehet. A szertár építésével párhuzamosan zajlik a helyi önkéntes tűzoltók képzése és munkába állítása. Ezenkívül a tűzoltó laktanya felújítása is folyamatban van közmunkaprogram keretében, ahol jelenleg tizenöt ember dolgozik.

forrás: kormanyhivatal.hu

Galéria

AktuálistűzoltóságtűzoltószertárKőtelek