2024.06.26, Szerda

Új magyar rekord született a Széchenyi Parkerdőben

2016.05.31. 11:05

Mozgató er(d)ő családi nap egyik különleges programjának bizonyult egy magyar rekordkísérlet.

A Mozgató er(d)ő családi nap egyik különleges programjának bizonyult egy magyar rekordkísérlet, amely az összefogást kívánta szimbolizálni, a „Kézfogással alkotott zárt körön történő hullahopp karika körbevezetés tömegszerűségi és sebességi rekordja”.

A cél az volt, hogy 50-100 személy kézfogással zárt kört alkosson. Az egyik kézfogó páros karjára a kézfogás előtt elhelyeztek egy hullahopp karikát, melyet úgy kellett körbevezetni, hogy senki nem engedhette el a mellett álló kezét, tehát a körnek folyamatosan zártnak kellett maradnia. Ennek technikája csak elsőre tűnt bonyolultnak, némi gyakorlás után mindenki ráérzett a lényegére.
A sok mókás pillanatnak köszönhetően garantált volt a remek hangulat, a Bartók Béla Zeneiskola növendékei és tanárai pedig csodás dallamokkal adták meg a rekordkísérlet ütemét.


A sikeres kísérletre 12 óra 36 perc és 12 óra 44 perc között került sor, ezt követen a Magyar Rekord Egyesület részéről Sebestyén István a NEFAG Zrt. Erdei Művelődési Házában összesítette és szemtanúk által (Pesti Zoltánné, a Vakok és Gyengénlátók JNSZ Megyei Egyesülete elnöke, Molnár Sándorné a Vakok és Gyengénlátók JNSZ Megyei Egyesülete fotósa, Kovács Berta az Új Néplap újságírója, Horváth Ernő a NEFAG Zrt. Erdei Művelődési Házának vezetője és Csikós Eszter a NEFAG Zrt. Erdei Művelődési Házának munkatársa) hitelesítette a rekordot.
Az adatok értékelése alapján kettős rekord született: 88 személynek 8 perc alatt sikerült az ország első, a legtöbb személy részvételével, kézfogással alkotott zárt körön történő hullahopp karika körbevezetés tömegszerűségi rekordját felállítania. Ezzel a teljesítménnyel a kísérletet szervező Vakok és Gyengénlátók JNSZ Megyei Egyesülete a kísérletben részt vett személyekkel közösen felállították a zárt láncú karikaátadás 11 perc/ fős sebességi rekordját is.

forrás: Nefag Zrt.

Galéria

AktuálisNEFAG Zrt.hullahopp karikaMozgató er(d)ő