2024.05.23, Csütörtök

Újabb két Kormányablakot adtak át a megyében

2016.05.14. 09:08

Egy napon adták át a mezőtúri és a törökszentmiklósi kormányablakot.

Egy napon a mezőtúri és a törökszentmiklósi kormányablakkal bővült a megyei hálózat és így már minden járási székhelyen az állampolgárok rendelkezésére áll egy-egy, a XXI. század igényeinek megfelelő integrált ügyfélszolgálat. A mezőtúr ünnepségen részt vett és köszöntőt mondott dr. Baltay Tímea helyettes államtitkár. Boldog István, a térség országgyűlési képviselője mindkét átadáson méltatta a közigazgatás fejlesztésének eddig elért eredményeit.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében két év alatt 11 kormányablak átadására kerülhetett sor, a mostani kettővel már 13-ra emelkedett a számuk. A mezőtúri ünnepségen részt vett dr. Baltay Tímea helyettes-államtitkár is, aki elmondta: dinamikusan fejlődik a kormányablak-hálózat. Ezen a napon délelőtt Budapesten vehették birtokba az ügyfelek a 250-et, amely most újabb kettővel bővül. A fejlesztés célja az ügyfelek ügyintézésének a könnyítése, az állampolgári igények gyors, hatékony kiszolgálása. 

Dr. Kállai Mária megyei kormánymegbízott arról beszélt, hogy a magyar közigazgatás modernizációja az Államreform Program keretében zajlik, melynek legfontosabb célkitűzései:a bürokrácia csökkentése, a kulturális váltás folytatása, a minőségi szolgáltatás, valamint a szolgáltató közigazgatás, kormányhivatal megvalósítása. 
 

A gazdaság szereplői sikeresebbek lehetnek, ha ügyeiket gördülékenyen, hosszabb várakozás nélkül intézhetik el. Az állampolgárok pedig a hivatalban az ügyintézésük során megtakarított időt munkájukra, családjukra, kikapcsolódásra fordíthatják. És, ha ez az „ügyintéző – ügyfél” találkozás jó és konstruktív légkörben zajlik, hozzá teszi még azt a pluszt, amelyet az állampolgárok elvárnak az államtól. 

A közigazgatási reform célja az is, hogy a hatékony, gyors és egyszerűbb ügyintézés megteremtése lehetőleg olyan helyeken valósuljon meg, amelyek az állampolgárok lakóhelyéhez közel vannak. Olyan integrált ügyfélszolgálatok, ahol egy helyen több ügyet lehet elintézni. Az öt évvel ezelőtti helyzethez képest óriási a fejlődés. 2011-ben még 29, ma már 1131 ügyben lehet felkeresni a kormányablakokat. 

Boldog István országgyűlési képviselő a mezőtúri és a törökszentmiklósi ünnepségen is kiemelte: nagy fejlődés zajlott a térségben az elmúlt egy évben, hiszen immár a választókerületéhez tartozó mindhárom járási székhely rendelkezik korszerű integrált ügyfélszolgálattal. Ezek a kormányablakok minőségi és egyre bővülő ügyintézési lehetőséggel szolgálják a térségben élőket. 

(JNSZMKH Kormánymegbízotti Kabinet)

Galéria

AktuálisKormányablakTörökszentmiklósmezőtúr