2024.05.23, Csütörtök

Ünnepi összefogásra szólít a Magyar Vöröskereszt

2015.12.07. 08:45

Az ünnepek közeledtével a Magyar Vöröskereszt több programon keresztül, többek közt a Mikulásgyárban, a Coca-Cola Karácsonyi Karavánon és a 1359-es adományvonalon várja az adományokat, december 11-én és 12-én pedig kétnapos élelmiszergyűjtést szervez.

Az ünnepek közeledtével a segélykérők száma sokszorosára nő, hiszen a téli tüzelő, a fűtési szezon miatt megemelkedett rezsiköltségek mellett sok hátrányos helyzetű családnak jelent gondot a mindennapi élelem megvásárlása, a napi legalább egyszeri meleg étel elkészítése és biztosítása családja számára - olvasható a segélyszervezet közleményében. 
A Magyar Vöröskereszt önkéntesei a Mikulásgyár-akció keretében a fővárosban kettő, vidéken pedig öt helyszínen gyűjtik az adományokat és juttatják el a rászoruló családok számára. A karitatív programhoz bárki csatlakozhat december 4. és 20. között tartós élelmiszercsomagok, tisztító és tisztálkodási szerek, valamint jó állapotú játékok és mesekönyvek leadásával.
A Coca-Cola Karácsonyi Karaván során az önkéntesek Dunaújvárosban, Mohácson, Székesfehérváron, Jászberényben, Egerben, Nyíregyházán, Tiszaújvárosban, Szolnokon, Dunakeszin, Komáromban, Fertősön, Körmenden, Balatonfüreden, Velencén várják a tartós élelmiszeradományokat, édességeket, játékokat és pénzadományokat.
Mindezek mellett a szervezet kétnapos élelmiszergyűjtést is rendez december 11-én és 12-én a Tesco 111 áruházában. A Vöröskereszt 400 önkéntese olyan tartós, nem romlandó élelmiszereket vár, amelyek hosszú távú segítséget jelenthetnek a rászoruló családoknak. A cél 50 ezer kilogramm élelmiszer összegyűjtése, amely így több mint 10 ezer családnak jelenthet segítséget.
A felajánlásokon túl él a Vöröskereszt 1359-es adományvonala is, amelynek hívásával, vagy az adomány szó sms-ben való elküldésével 250 forinttal segíti a humanitárius szervezet téli munkáját.
Az adományokat a Magyar Vöröskereszt megyei és területi szervezetei juttatják el a leginkább rászorulóknak még az ünnepek előtt.

mti

fotó: nepszava.hu

Galéria