2024.05.23, Csütörtök

Változik a kéményseprő közszolgáltatás

2016.06.15. 13:15

Az év második felétől ismételten változik a kéményseprő-ipari közszolgáltatás.

Az év második felétől ismételten változik a kéményseprő-ipari közszolgáltatás. A FILANTROP Környezetvédelmi és Fűtéstechnikai Nonprofit Kft. közérdekű közszolgáltatóként látta el az elmúlt másfél évben a feladatát. 2016. július 1-től a „természetes személy tulajdonában lévő és gazdálkodó szervezet székhelyeként, telephelyeként, fióktelepeként be nem jegyzett ingatlan és kizárólag a fenti tulajdonnal bíró társasház, lakásszövetkezeti lakóépület (lakossági ügyfélkör) esetén a kéményseprő-ipari közszolgáltatást a Katasztrófavédelmi Szerv látja el.

Az ingyenessé váló közszolgáltatás továbbra is kötelező, megrendelés nélkül, ütemezett sormunka keretében zajlik. A nyitott égésterű, szilárd tüzelésű fűtőberendezéssel üzemelő kémények (kandalló, kályha, vegyes tüzelésű kazán) esetén évente egy alkalommal, míg a gáz tüzelésű fűtőberendezésekkel üzemelő és a szilárd tüzelésű, de zárt égésterű (pl. pelletkazán) készülékekkel üzemelő kéményeket kétévente egy alkalommal ellenőrzik a jövőben. A négyévente előírt műszaki felülvizsgálat minden kéménytípusnál megmarad.

A gazdálkodó szervezet székhelyeként, telephelyeként bejegyzett ingatlan esetében a Tűzvédelmi Hatóságnál bejegyzett kéményseprő-ipari szolgáltató végzi majd a kéményellenőrzést és –tisztítást. A jövőben minden kéményhasználónak büntetőjogi felelősségének tudatában nyilatkoznia kell, hogy a tulajdonában, használatában lévő ingatlan gazdálkodó szervezet székhelyeként, telephelyeként, fióktelepeként be van-e jegyezve.

A FILANTROP Kft. tájékoztatja ügyfeleit, hogy kéményseprő kollégák június 23-ig végeznek sormunkát, a hónap utolsó hetében ügyeleti rendszert tartanak fenn. Ügyfélszolgálati irodáik június 28-ig tartanak nyitva a korábban megismert rendben.

A felmerülő kérdések, problémák, panaszok esetén a kecskeméti központ nyújt segítséget. Elérhetősége: 6000, Kecskemét Ipar utca 2. Telefon: 06/76 481-057. E-mail: [email protected].

A FILANTROP Kft. 2016. június 14-e után nem fogad be kérelmeket, az odáig beérkező kérelmek esetében a munkát elvégzik.

forrás: szolnok.hu

Galéria