2024.05.27, Hétfő

Vízirendőrök színesítik a nyári gyerektáborok programját

2016.06.29. 14:33

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság rendőrei preventív programmal színesítik a nyári gyermektáborok programkínálatát.

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság rendőrei preventív programmal színesítik a nyári gyermektáborok programkínálatát.

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság a vakáció ideje alatt is kiemelt figyelmet fordít a gyermekek felvilágosítására. A szolnoki rendőrök preventív jellegű programon hívják fel a táborozó, általános iskolai diákok figyelmét a vízben és a vízparton "leselkedő" veszélyekre.

A gyermekek egy megelőzési rövidfilm megtekintését követően tájékoztatást kaptak a vízi közlekedés és a fürdőzés szabályairól, a csónak kötelező tartozékairól, testi épségük megóvása érdekében használatos és ajánlatos felszerelésekről. Idén a vízirendőrök színesítették a programot és a társzervek képviselőit is meghívták. Így a gyermekek betekintést nyerhettek a katasztrófavédelem munkatársainak munkájába, kipróbálhatták magukat a tűzoltó szerepében, a szolnoki mentőszolgálat munkatársainak segítségével bővíthették elsősegély ismereteiket, majd ehhez kapcsolódó feladatokat oldattak meg, végül megismerkedhettek az Életjel Mentőkutyás Kutatóegység munkájával.
A tiszai vízirendőrök a hasznos információkkal teli megelőzési nap programját egy tiszai hajózással színesítették.

forrás: police.hu

Galéria