2024.04.26, Péntek

Az oktatási intézmények működése is fontos

szolnok.hu

2016.09.22. 13:17

Szolnokon tartotta aktuális ülését a Megyei Jogú Városok Szövetségének Ifjúsági, Oktatási és Sport Albizottsága, a résztvevőket a házigazda Szolnok város polgármestere, az albizottság ügyvezető alelnöke Szalay Ferenc köszöntötte.

Hirdetés

Nyitó előadásában Szalay Ferenc Szolnok fejlődését mutatta be, kezdve az alföldi megyeszékhely gazdasági struktúrájának rendszerváltást követő jelentős átalakulásától, egészen a közeljövő jelentős fejlesztéseiig. A prezentáció természetesen kitért a város oktatási rendszerének bemutatására. Amint az elhangzott, azzal, hogy az iskolák fenntartója az állam lett, a város továbbra is magáénak érzi az oktatás területét, s lehetőségei szerint minden eszközzel segíti az intézmények működését.

 

A jövő jelene:  Elképzelések egy új szemléletű oktatásról címmel tartotta meg előadását Prof. Dr. Csépe Valéria, a Magyar Tudományos Akadémia Közoktatási Elnöki Bizottságának elnöke, majd Ábelné Egyed Eleonóra, Szolnok város polgármesteri hivatala Oktatási, Kulturális és Sport Osztályának vezetője a város ifjúsági koncepciójában 2014-2020 közötti időszakra megfogalmazott célok, feladatok megvalósítását mutatta be jó gyakorlatokon keresztül „Mit tesz Szolnok a fiatalokért?” címmel.

Az ülést Rózsa Józsefnek, a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft ügyvezető igazgatójának prezentációjának zárta, aki a szolnoki sporttámogatási rendszereket mutatta be a diáksporttól az élsportig.