2024.04.28, Vasárnap
30 év feletti álláskeresők foglalkoztatásához nyújtanak támogatást
Illusztráció (Unsplash)

30 év feletti álláskeresők foglalkoztatásához nyújtanak támogatást

Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

2024.02.10. 07:23

Foglalkoztatást elősegítő szolgáltatásokra, bértámogatásra, utazási költségre és képzési támogatásra igényelhető támogatás. Az ezt biztosító projektről tartott szakmai napot a kormányhivatal Foglalkoztatási, Foglalkoztatás-felügyeleti és Munkavédelmi Főosztálya.

Hirdetés

A 2023. december 1-én indult TOP­ Plusz uniós projekt célja a munkaerő kereslet és kínálat vármegyei szintű összehangolása, a vármegye járásaiban munkát vállalni szándékozó, álláskereső és inaktívak foglalkoztathatóságának javítása, nyílt munkaerőpiaci elhelyezkedésének segítése. A programban a 30 év feletti álláskeresők és 30 év feletti inaktív személyek foglalkoztatásához nyújtható támogatás.

A program összeköltsége 3,9 md forint, amelyből közel 2,7 md Ft fordítható foglalkoztatást elősegítő szolgáltatásokra, bértámogatásra, utazási költségre és képzési támogatásra.

Bértámogatás jelenleg azon személyek foglalkoztatásához kérhető, akinek lakó/tartózkodási helye vármegyénkben található. A támogatás igénylésének további feltétele, hogy a foglalkoztató székhelye/telephelye szintén Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében legyen. A támogatás időtartama legfeljebb 6 hónap, továbbfoglalkoztatási kötelezettség nélkül. A támogatás mértéke a bruttó munkabér fix 50 százaléka.

A projekttel kapcsolatos további információt és részletes felvilágosítást a járási hivatalok Foglalkoztatási Osztályai adnak.

Helyi hírekkormányhivatalálláskereső