2024.04.26, Péntek

Családbarát Szolnokért dolgoznak

szolnok.hu

2017.07.28. 06:11

Erősítik a szolgáltató rendszer családközpontúságát, bővítik a korosztályos programok során, fejlesztik a biztonságos szórakozóhely programot, összehangolják a családokra fókuszáló eseményeket, akciókat.

Hirdetés

Családbarát Szolnok programot fogadott el a megyeszékhely közgyűlése. A program ealapvető célkitűzése, hogy Szolnokon a családközpontú szemlélet prioritássá váljon. 

A Családbarát Szolnok Program fontos eleme, hogy speciális városi szintű juttatási rendszert indít az önkormányzat. Ennek lényege, hogy új szolgáltatásokkal, juttatásokkal szeretnék erősíteni a már meglévő programelemek hatását. Ezért a cél az, hogy a figyelem és a gondoskodás valamennyi életszakaszban, családi életciklusban megjelenjen. A cél ugyanis az, hogy a családokat anyagilag, valamint természetbeni támogatással segítse a város, s erősítsék ezáltal a lokálpatriotizmust.

A tervezett juttatások között szerepel többek között ajándékcsomag az újszülötteknek, az elsősök számára tornafelszerelés, s az első lakáshoz jutóknak vissza nem térítendő támogatás lakásvásárláshoz, s ösztöndíj a diákoknak. De gondol az önkormányzat a nagykorúságot elérőkre, a középfokú, felsőfokú intézményben tanulókra, a házasságot kötőkre is

Szalay Ferenc a közgyűlésen elmondta: hosszú éveken keresztül számos olyan programot indítottunk, mellyel úttörőek voltunk az országban, s sokat segítettünk vele a családoknak. Említhetném például a méhnyakrák elleni védőoltást, ami mára országossá vált. A Családbarát Szolnok Program egyesíti az eddigi sikeres programjainkat, s olyan új elemekkel bővíti, mely reményeim szerint pozitív fogadtatásra talál a szolnokiak körében.

AktuálisSzolnokSzolnok KözgyűlésCsaládbarát Szolnok Program