2024.04.26, Péntek

Nyolcvan férőhelyes kollégiumot alakítanak ki Mezőtúron

mti

2017.01.12. 08:35

A Karcagi Szakképzési Centrum Teleki Blanka Szakközépiskolájának felső szintjén a tervek szerint a tanév végére véget érnek a munkálatok, így szeptemberben már az új kollégiumi szobákba költözhetnek a diákok. A mintegy tizenötmillió forintos beruházás a szakképzési centrum saját forrásából valósul meg.

Hirdetés

 

Majoros Gergely, az intézmény igazgatója elmondta, korábban is, száztíz éven át az iskola felső szintjén működött a kollégium, 2007-ben költözött a korábbi mezőtúri főiskola épületébe.

A beruházás során a tantermekből kollégiumi férőhelyeket alakítanak ki, a munkálatok - a nyári előkészületek után - decemberben kezdődtek és jelenleg is tartanak. 
A tervek szerint tavasszal véget ér a kivitelezés, a kollégiumi bútorokat tanítás után, június 30-ig tervezik átszállítani az eddigi kollégiumból az új helyre.

Az oktatási intézménybe nappali oktatás keretében mintegy kétszáznyolcvan tanuló jár, a felnőttoktatásban részt vevők száma mintegy kétszáz. Kollégiumi elhelyezést mintegy hetven-nyolcvan tanuló szokott igényelni, ezért is tervezték ilyen létszámra az új beruházást. A nyolcvan férőhelyes új kollégium igény szerint a későbbiekben bővíthető akár húsz férőhellyel is.
A régi kollégium mint feladatellátási hely megmarad, de hasznosítása további tárgyalásoktól függ.
   

GazdaságmezőtúrKarcagi Szakképzési CentrumTeleki Blanka Szakközépiskolakollégium