2024.04.27, Szombat
A visszajelzéseket követően finomhangolják Szolnok helyi autóbusz menetrendjét
Kép: info.szolnok.hu

A visszajelzéseket követően finomhangolják Szolnok helyi autóbusz menetrendjét

info.szolnok.hu

2024.03.02. 10:00

A 2023 novemberében bevezetett új buszmenetrend kapcsán számos lakossági jelzés érkezett városunk önkormányzatához és a Volánbusz Zrt-hez. A város a közlekedési társasággal közösen áttekintette a javaslatokat, s ez alapján, amennyiben a közgyűlés is úgy dönt februári ülésén, 2024. április 1-jétől több ponton változik Szolnokon a Volánbusz szakemberei által összeállított új hálózat és menetrend.

Hirdetés

Az önkormányzat és a közlekedési vállalat a beérkezett észrevételek alapján finomhangolja az eljutási lehetőségeket, növeli a kapacitásokat és csökkenti az esetleges késéseket - olvasható Szolnok város hivatalos honlapján.

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlésének jóváhagyása esetén – az alábbi menetrend módosítások lépnek életbe 2024. április 1-jétől:

  • A MÁV VAGON Kft. kérésének megfelelően – a munkaidőhöz igazodva – a vasútállomásról 6:09-kor induló, a Kőrösi útig közlekedő járat 9 perccel korábban indul. Délután 15:35-kor a 23-as vonalon új járat indul a Kőrösi úttól.
  • A déli ipartelep jobb kiszolgálása érdekében néhány reggeli és délutáni járat meghosszabbított útvonalon, a Stadlert is érintve közlekedik.
  • Az Unisil Hungary Kft. munkarendjéhez igazodva reggel és délután a céljáratok a 2Y vonalán közlekednek.
  • Szandaszőlős városrészből hétvégén is közlekedik járat 3:55-kor a 7-es vonalon. A 7-es és a 8-as vonalon reggel néhány járat korábban indul.
  • A 11-es vonalon az Üteg utcától 7:00-kor új járat indul.
  • A 2Y vonal járatai a korábban megszokott rendnek megfelelően befordulnak a vasútállomáshoz, biztosítva ezzel a közvetlen eljutást a Tallinn városrészbe.
  • A Holt-Tisza-part és az Alamand-dűlő térségét kiszolgáló 6 és 6Y vonal járatainak menetrendje kismértékben módosul, csökkentve ezzel a végponti várakozásokat.
  • A forgalmi torlódások miatt keletkező késések csökkentése érdekében a Family Centert kiszolgáló 20 és 20A vonal módosul. A 20-as vonal járatai hurokjáratként a Family Centertől a vasútállomásig közlekednek. A 20A vonal megszűnik, a járatok a vasútállomástól 24A jelzéssel, nagyobb kapacitással közlekednek, mérsékelve ezzel a lakótelepen kialakuló időszakos zsúfoltságot.
  • A 33-as vonal járatai a Kassai út helyett a Várkonyi tértől indulnak, és oda is érkeznek.
  • Néhány peremidőszaki járat esetében kismértékben módosul az indulási idő.

Az önkormányzat és a Volánbusz áttekintette a szolgáltatással kapcsolatban beérkezett panaszokat is. A késések alapvetően a közúti gépjárműforgalom miatt kialakuló torlódásokra vezethetők vissza. A szolgáltató törekszik mérsékelni a késéseket, több csomópontban számos alkalommal ellenőrizték a forgalmi helyzeteket és a menetidők betartását. A járatok kiszámíthatóbb közlekedését a társaság többletmenetidővel, nagyobb végállomási tartalékidő biztosításával igyekszik elősegíteni.

Helyi hírek SzolnokVolánbusz Zrt. buszközlekedésmenetrend