2024.04.26, Péntek

Közgyűlés a RepTárban

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat

2016.10.07. 09:31

A megye egyetlen regisztrált térségi szintű turisztikai szervezete, az "Alföld Szíve" Turisztikai Egyesület tartotta soros közgyűlését Szolnokon, a RepTárban. 

Hirdetés

A megyeszékhely bő egy hónappal ezelőtt átadott turisztikai célú interaktív múzeuma kiváló helyszíne volt a rendezvénynek, s alkalmat adott arra, hogy az egyesület tagjai megismerjék és szakember segítségével bejárják az interaktív repülőmúzeumot és ezzel együtt kicsit a múltba is visszarepüljenek. 


Az ülésen több szakmai tájékoztató hangzott el, többek között a Tisza-tavi és az Észak-alföldi térség aktuális turisztikai helyzetéről, valamint a Vidékfejlesztési Program turisztikai pályázati lehetőségeiről. 
"A vendégkör folyamatosan fejlődik, egyre jobban sikerül a magasabb költésű vendégeket is ide csábítani, s ez elsősorban az ökoturisztikai kínálatnak, a vízi sportoknak és a kerékpáros infrastruktúra fejlesztésének köszönhető. A fenti termékek a szezonhosszabbítás célját is jól szolgálják, hiszen mind az öko-, mind a kerékpáros turizmus 6-7 hónapos szezont biztosít. Ezt egészíti még ki a horgászat, mely egész évben érdeklődésre tarthat számot, csak a vendégek költési hajlandóságát kellene tudni megnövelni." - derült ki a Magyar Turisztikai Ügynökség Tisza-tavi régióban dolgozó munkatársainak tájékoztatójából.


Katona Ilona, az Ügynökség Észak-alföldi régiójáért felelős munkatársa elmondta, hogy Cserkeszőlő a közel 130 ezres vendégéjszaka számával nemcsak a megyében, de a régióban is meghatározó desztináció folyamatosan fejlődő szolgáltatásaival. 

Az Alföld Szíve TTE a nyár folyamán együttműködési megállapodást kötött a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel egy 12 állomáshelyet magában foglaló vízi túraútvonal kapcsán, a megyéből Szolnok és Kunszentmárton érintett.


A tagok egyhangúan támogatták a Martfű Termál SPA-t működtető Thermal Medical Zrt. tagfelvételi kérelmét, ezzel közel negyvenre nőtt az Alföld Szíve Egyesület létszáma.

 

Galéria