2024.04.26, Péntek

Városvezetés gyerekszemmel

szolnok.hu

2016.10.10. 15:00

Csivitelő gyereksereg töltötte meg hétfőn délelőtt a szolnoki Városháza dísztermét és folyosóit, a több mint hetven negyedikes diák és kísérőik a Kassai Úti Általános Iskolából érkeztek tanáraikkal. A fiatalokat Szalay Ferenc polgármester és Stiegler Beáta, az Általános Igazgatási Osztály vezetője kalauzolta a patinás épület falai között.

Hirdetés

Megszeppent, izgatott, csodálkozó arcok, kíváncsiságtól ragyogó szemek sokasága fogadta a díszterembe belépő polgármestert, aki ezúttal is hivatalos minőségben, de a gyerekekre szabott hangnemben mutatta be a dísztermet és beszélt a közgyűlés, a képviselők, valamint a város első emberének munkájáról, feladatairól.

 

A gyerekek is kérdezhettek: Mi a kedvenc zenéje? Mit dolgozott korábban?, Hogy telik egy napja a polgármesternek?, s a válaszokat követően a csapat már vonult is át Szalay Ferenc irodájába, ahol a bátrabbak a polgármesteri székbe is beleülhettek. A polgármesteri tárgyalóba érve lekerült a falról a díszkard, az Ezüst Pelikán díj mellett ezt is kézbe vehették a gyerekek.

 

A házasságkötő terembe, illetve az ügyfélközpontba már Stiegler Beáta osztályvezető kíséretével mentek a diákok, itt bepillantást nyerhettek az Általános Igazgatási Osztály működésébe, majd kipróbálták az ügyfélhívó rendszert is.