2024.04.20, Szombat
Szolnoki csapat nyerte a megyei tűzoltó szakmai vetélkedőt

Szolnoki csapat nyerte a megyei tűzoltó szakmai vetélkedőt

jasz.katasztrofavedelem.hu

2017.06.21. 10:58

Hat csapat tűzoltói vetélkedtek Kunmadarason, a volt katonai bázison, ahol, egyebek között, egy közúti baleset felszámolását is versenykörülmények között kellett megoldaniuk a lánglovagoknak.

Hirdetés

 

Szolnok, Jászberény, Karcag, Mezőtúr, Kunszentmárton, Tiszafüred tűzoltói vetélkedtek a szakma labirintusában Kunmadarason. Az elméleti verseny keretében a versenyzők 50-50 írásbeli kérdésre válaszoltak. A gépjárművezetőknek 25 írásbeli szakmai és 25 KRESZ tesztkérdésre kellett helyes választ adniuk, a beosztotti és irányítói állománynak pedig ugyancsak 50 írásbeli szakmai kérdésre kellett felelniük.

Majd az összetett szituáció megoldása következett, ahol aztán volt minden, mi kellemetlen. A feltételezés szerint viharos időben egy veszélyes anyagot szállító teherautó frontálisan ütközött egy személygépkocsival, amelynek következtében a tehergépjármű vezetője a szélvédőn átesett, a tehergépjármű alá szorult és életét vesztette. Eközben a személygépkocsi vezetője a roncsok közé szorult, a motortér kigyullad. A tűzoltók kiérkezésekor a sérült még az autóban volt. A tehergépkocsi veszélyes anyagot tartalmazó műanyag ballonokat szállított, amelyek a baleset következtében szétgurultak. A baleset felszámolása közben a káreset helyszínétől nem messze egy lakóház is kigyulladt, a házból sűrű füst szivárgott, a házban egy ember megsérült. A viharos időjárás következtében a tűzoltó egység vonulását útra dőlt fák, és egyéb közlekedési nehézségek akadályozták.

 

 

A csapatok teljesítményét együtt, és a csapattagokét külön- külön is értékelték a szigorú ítészek, akiknek a szeme előtt egyetlen hiba sem maradt rejtve. Márpedig elég nehéz úgy dolgozni, hogy minden kis hibát jegyzetelnek, miközben épp életet ment az ember...

A sorrend végül így alakult:

Helyezés Csapat
1. Szolnok HTP
2. Mezőtúr HTP
3. Karcag HTP
4. Kunszentmárton HTP
5. Jászberény HTP
6. Tiszafüred HTP

Gépjárművezetők helyezései: 

1. Szolnok HTP Bugyik Roland
2. Jászberény HTP Hájas Gábor
3. Kunszentmárton HTP Demjén Gábor
4. Mezőtúr HTP Sőrés Zoltán
5. Tiszafüred HTP Ferenczi Szabolcs
6. Karcag HTP Tóth Gábor

 Irányítók:

Helyezés Csapat Név
1. Mezőtúr HTP Papp János
2. Tiszafüred HTP Kovrig Zsolt
3. Karcag HTP Kovács Krisztián
4. Szolnok HTP Dorka István
5. Jászberény HTP Harmath Antal
6. Kunszentmárton HTP Szarka László

Beosztott tűzoltók: 

Helyezés Csapat Név
1. Tiszafüred HTP Káli István
2. Szolnok HTP Skumát Péter
3. Szolnok HTP Kenéz Lajos
Helyi hírekKunmadarasJász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtűzoltó vetélkedő