2024.04.26, Péntek

Az egységes joggyakorlatról konzultáltak Jász-Nagykun-Szolnok megyében

kormanyhivatal.hu

2017.09.29. 11:21

Szakmai konzultációt tartott a megye területén dolgozó elsőfokú építésügyi és építésfelügyeleti hatósági feladatot ellátó munkatársak részére a megyei Kormányhivatal.

Hirdetés

 

A résztvevőket Dusa Zsuzsanna állami főépítész, az Építésügyi Osztály vezetője köszöntötte. A megye területén dolgozó elsőfokú építésügyi és építésfelügyeleti hatósági feladatot ellátó munkatársakat a program első felében Enyedi Mária építésügyi hatósági szakügyintéző, majd Szőllősi Adrienn építésfelügyeleti hatósági szakügyintéző tájékoztatta az építésügyi hatósági feladatellátás ellenőrzésének tapasztalatairól. Az előadók kiemelték, hogy a jelentős szemléletváltozásnak köszönhetően valóban csökkentek az ügyfelek terhei, ugyanakkor a szoros belső határidők feszítettebb munkatempót kívánnak a hatóságtól – bár gyorsabb döntéseket eredményeznek. A hiánypótlás tekintetében a kötött határidők nagyobb együttműködésre késztetik az ügyfeleket is. A rendezvényen az aktuális kérdések megvitatása után az építésügyi igazgatást érintő jogszabályváltozásokról esett szó, majd ezt konzultáció követte.

A délután folyamán az építésfelügyeleti hatósági feladatellátás ellenőrzésének tapasztalatait foglalták össze, majd az egységes jogalkalmazás érdekében az aktuális kérdésekről és jogszabályváltozásokról esett szó. A szakmai programot az előre jelzett és a helyszínen feltett kérdések megválaszolása zárta.

 

Helyi hírekJász-Nagykun-Szolnok KormányhivatalépítésügyJász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztály Építésügyi Osztálya