2024.05.26, Vasárnap

185 éves a Verseghy gimnázium

2016.04.05. 09:38

A szolnoki Verseghy Ferenc Gimnázium a megye egyik legrégibb, nagy hagyományokkal rendelkező gimnáziuma.

A szolnoki Verseghy Ferenc Gimnázium a megye egyik legrégibb, nagy hagyományokkal rendelkező gimnáziuma. Az 1831-ban alapított iskola fennállásának 185. évfordulóját ünnepli a napokban. Az intézmény iskolapadjait olyan nagy nevek koptatták, mint például Chiovini Ferenc festőművész,Kaposvári Gyula régész, muzeológus,Szegő Gábor matematikus, Detrekői Ákos geodéta, Szolnok díszpolgára.

Vasárnap délután zsúfolásig megtelt az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ díszterme, amely a gimnázium gálaműsorának adott otthont. A vendégeket a város nevében Szalay Ferenc polgármester köszöntötte.

Az intézmény diákjainak sokoldalúságát bizonyította  a gondosan összeállított műsor. Az énekkar többször is színpadra lépett, palotást az iskola végzős diákjai táncoltak. A különböző hangszeres fellépők mellett bemutatkoztak a kötélugrók, láthattunk fit-kid, mazsorett  és talajtorna bemutatót, illetve akrobatikus táncot is. A népdalok, néptáncok elmaradhatatlan betétek az iskolák fellépésein, a gála utolsó harmadát ezek alkották.

A Verseghy követi hagyományait és a kiváló tanári gárda, illetve az oda járó diákok tovább gazdagítják tudásukkal, jelenlétükkel a várost.

forrás: szolnok.hu

Galéria

AktuálisSzolnokjubileumVerseghy Gimnázium