2024.04.24, Szerda

A 2006-os rendkívüli árvíz emlékét felidéző konferencia Szolnokon

2016.04.25. 14:22

A 2006-os rendkívüli árvíz emlékét felidéző konferenciát tartottak Szolnokon.

Hirdetés

A 2006-os rendkívüli árvíz emlékét felidéző konferenciát tartottak Szolnokon. A Megyeháza dísztermében egykori vezetők és a védekezésben részt vevők idézték fel a tíz évvel ezelőtti eseményeket. Az emlékező ünnepségen a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal nevében dr. Berkó Attila főigazgató köszöntötte a résztvevőket, majd dr. Juhász Tünde Csongrád megyei kormánymegbízott és Kovács Ernő Bács-Kiskun megyei kormánymegbízott mondott köszöntőt. A konferenciát dr. Hoffmann Imre, a Belügyminisztérium vízügyi és közfoglalkoztatási helyettes államtitkára nyitotta meg, majd emlékező beszédek és előadások következtek.

A 2006-os rendkívüli árvíz emlékét felidéző konferenciát tartottak Szolnokon. A Megyeháza dísztermében egykori vezetők és a védekezésben részt vevők idézték fel a tíz évvel ezelőtti eseményeket. Éppen egy évtizede vonult le az az árhullám, amely 270 km hosszúságban új vízállás rekordot állított fel a Tisza-völgyben. Az árvíz azért is emlékezetes, mert hatványozott veszélyt idézett elő a gátak sorozatos megcsúszása a Körös-zugban, melynek következtében Szelevény, Tiszasas és Csépa lakosságát ki kellett telepíteni. Végül emberfeletti munkával, széles körű összefogással, és nem utolsósorban innovatív védekezési módszerekkel sikerült megakadályozni a katasztrófát.

Az emlékező ünnepségen a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal nevében dr. Berkó Attila főigazgató köszöntötte a résztvevőket, majd Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke, dr. Juhász Tünde, Csongrád megyei kormánymegbízott és Kovács Ernő, Bács-Kiskun megyei kormánymegbízott és Dr. Váradi József, a BM Vízügyi Tudományos Tanács elnöke mondott köszöntőt.

A köszöntőket követően visszaemlékező beszédeket mondtak az akkori vezetők és a védekezésben részt vevők. Az eseményen előadást tartott többek között Lovas Attila a KÖTIVIZIG vízügyi igazgatója is, majd Dr. Kállai Mária kormánymegbízott és Somlyódy Balázs, az Országos Vízügyi Főigazgatóság főigazgatója mondott zárszót.

Az ünnepségen a kormányhivatal képviseletében dr. Bozó Andrea, a Szolnoki Járási Hivatal vezetője, dr. Dobos Róbert, a Jászberényi Járási Hivatal vezetője és dr. Beke Gabriella megyei tiszti főorvos is jelen volt.

forrás: Kormánymegbízotti Kabinet / 24.hu

Galéria

Helyi hírekSzolnokárvízárhullám2006-os árvízTisza-völgy