2024.05.23, Csütörtök

Román rendőrök is segítenek a közúti rend fenntartásában

2016.08.06. 09:11

A román állampolgárokkal kapcsolatban felmerülő intézkedések végrehajtásában működnek közre.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság és a romániai Máramaros-Megyei Rendőr-főkapitányság évek óta tartó együttműködésének köszönhetően az idei turisztikai idényben is 2015. augusztus 3. és 2015. augusztus 9. között két román rendőr segíti a megyei rendőrök tevékenységét.

A romániai Erdőközi Andrea rendőr a forgalmat figyeli a magyar kollegáival Szajol határában, a 4-es főút 110-es kilométerénél lévő parkolónál

A rendőrök a megyében való tartózkodásuk alatt aktívan részt vesznek a közös közúti ellenőrzésekben, ezzel nagy segítséget nyújtva a román állampolgárokkal kapcsolatban felmerülő intézkedések hatékony végrehajtásában, valamint a nyelvi nehézségek leküzdésében. A delegált rendőrökre a 4-es számú főút megyei szakaszán számíthatnak a közlekedők, ahol intézkedési jogkör nélkül nyújtanak támogatást a magyar kollégáiknak.

 

A külföldi rendőrök betekintést nyernek többek között a megyei rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály, valamint a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkájába. A szakmai tapasztalatcserére nemcsak a közös szolgálat, hanem a szabadidős programok is lehetőséget nyújtanak.

Gérsi József rendőr főtörzsőrmester (b) igazoltat egy gépjárművezetőt, mellette román kollégája, Gabriel Mottl

Fotók: MTI/Mészáros János

Aktuálisrendőrségközúti ellenőrzés