2024.04.27, Szombat

A megyei DÖK is megkezdte a tanévet

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat

2016.09.22. 11:03

Az eseményen Németh Máté martfűi diák személyében új vezetőségi tagot is választottak a DÖK-ös szavazók. 

Hirdetés

Tanévindító ülést tartott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Diákönkormányzat a Megyeháza épületében. A megye 23 településének általános és középiskolájából érkező diákokat és pedagógusokat Berec Zsolt, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnök köszöntötte. 


A megyei fiataloknak szüksége van egy olyan döntéshozó, érdekérvényesítő szervre, mint ez a mostani. A küldetésetek akkor tud kiteljesedni, ha visszatérve iskoláitokba, kommunikáljátok diáktársaitok felé az itteni történéseket, az elhangzó lehetőségeket, eseményeket, pályázatokat, kezdeményezéseket. Nektek, akik itt ültök, véleményetek van, hiszen ti egy iskolai közösséget képviseltek. S ez jó. Beszéljetek, formáljatok véleményt, hiszen az önkormányzatiságnak ez az egyik lényege! Így lehet az ifjúság érdekeit érvényesíteni, a titeket foglalkoztató témákat képviselni - mondta el ezeket a gondolatokat köszöntőjében a megyei közgyűlés alelnöke, majd köszönetet mondott a diákönkormányzatok munkáját segítő pedagógusoknak. 


A megyei DÖK ülésesen beszámolót tartottak a vezetőségi tagok a megalakulás óta eltelt szűk fél év munkájáról, illetve szó esett az idei és jövő év eleji programokról.

Bálega János,a JNSZ Megyei DÖK-öt működtető egyesület elnöke tájékoztatta a jelenlévőket számos aktuális pályázati felhívásról, mely között fotó, képregény és rajzpályázat is szerepel. Elhangzott, hogy lehetőség nyílik ún. "Kreatív óra" igénybevételére is. 


A közgyűlésen az ERASMUS+ európai ifjúsági csereprogram keretében orosz, grúz, spanyol, olasz, lengyel, erdélyi, vajdasági és német fiatalok is részt vettek és bekapcsolódtak a csoportmunkákba.