2024.04.26, Péntek

Szer-Telen szórakozóhely nyílt Szolnokon

szolnok.hu, szolnoktv.hu

2016.10.30. 08:09

Az egyedülálló, innovatív kezdeményezés a Z generációt célozza. A középiskolásoknak nyílt, családias hangulatú teaházat a hozzá tartozó színházteremmel és kerthelyiséggel 24 millió forintból alakították ki.

Hirdetés


A Talifish Teaház és Club innovatív club a sodródó, az élet tengerében céltalanul úszkáló fiatalokat szeretné az értékesebb, tartalmasabb élet felé terelni. A helyet működtető Szer-Telen Fiatalokért Szolnok Közhasznú Egyesület vezetője gyógyult alkoholistaként már tudja, hogy tudatmódosító szerek nélkül is lehet jól szórakozni. Ebben a szellemben működik majd a teaház. Itt nem csak találkozhatnak egymással a fiatalok, hanem tea- és kávékülönlegességek mellett a speciálisan kialakított stand-up színpadon műsorokat, koncerteket is láthatnak.

-A szolnokiság, a szolnoki szellem egyre több helyen ott van az országban. Ez a szellem sok mindenről szól. Az egyik, hogy nem szoktuk föladni, csak azért feladni, mert valakinek nem tetszik, vagy nehéz, vagy nincs rá pénz, akkor sem, ha kilátástalannak látszik a világ - mondta megnyitójában Szalay Ferenc polgármester.

A Szer-Telen Fiatalokért Szolnok Közhasznú Egyesület évek óta foglalkozik a szolnoki fiatalok nevelésével, régi álmuk vált valóra a teaházzal. A 24 milliós beruházás nagy összefogással valósulhatott meg.


- Egy olyan világban ahol óriási veszély a szer, családokat zúz szét az alkohol, a drog, legyen egy olyan sziget, ahol a fiatalok valóban szertelenül szórakozhatnak és ez nem a virtuális világot kínálja, hanem a szeretetet, a lelket, az egyéni odafigyelést - emelte ki Dr. Kállai Mária megyei kormánymegbízott.

Az autentikus zenék és minőségi értékek közvetítésére együttműködést kötöttek az elismert Szolnoki Szimfonikus Zenekarral, akik modern hangzású jótékonysági koncerteket is adnak, melyek bevételét a működtetésre fordítják.

- Ennek a szórakozóhelynek egy olyan helynek kell lenni, ami azokkal a gyerekekkel is foglalkozik, akikkel baj van, és azokkal is, akik eljönnek, és csak szeretnék jól érezni magukat - tette hozzá Dr. Bene Ildikó országgyűlési képviselő .

Ehhez minden adott, a kávézó és teaház baráti árai, a színházterem és a kerthelyiség is. Az itt felépített kemencében a Szolnoki Református Egyházközösség idős, önkéntes asszonyai sütnek majd a fiataloknak langallót, pizzát, nagymama buktáját és diós csigáját.

AktuálisSzolnokTalifish Teaház és ClubZ generációSzer-Telen