2024.05.23, Csütörtök

A szolnoki polgármester elnézést kért szavaiért

mti

2016.11.12. 10:20

Csütörtöki sajtóhírek szerint a polgármester trágár szavakat használt, miután idős nők egy új parkoló ellen tiltakoztak.

    
Szalay Ferenc közleményében úgy fogalmazott, egy kollégájával folytatott magánbeszélgetésen olyan szavakat használt, amelyek "nem voltak helyénvalóak". 
A szavak kiváltó oka egy magántermészetű hír volt, amely mélyen sértette őt és családját. A hírtől feszültté vált, ebben a helyzetben mondta ki a közgyűlésnek nem szánt trágár mondatot.

 

A polgármester azt írta, szeretne elnézést kérni mindenkitől, akit megsértett; sajnálja, ha szavaival bárkit megbántott.

"Aki ismer engem, az pontosan tudja, számomra mennyire fontosak az idősek, mennyire sokat adok véleményükre és tanácsaikra" - hangsúlyozta Szalay Ferenc, hozzáfűzve: hisz abban, hogy az önkormányzattal és a szolnoki nyugdíjasklubokkal, az idősügyi tanáccsal szoros együttműködésben végzett munkát - amelyet két idősbarát önkormányzat cím minősít - nem befolyásolják sem az általa "helytelenül elmondott szavak", sem pedig az emiatt indított "nemtelen politikai támadások".


A szolnoki polgármester sértő megjegyzését csütörtökön és pénteken a Jobbik, az MSZP, a Párbeszéd és az Együtt is bírálta közleményben, a Demokratikus Koalíció pedig sajtótájékoztatót hirdetett az ügyben. Az ellenzéki pártok közül több Szalay Ferenc lemondását követelte.

AktuálisSzalay FerencSzolnok polgármestere