2024.03.28, Csütörtök

Itt a SzolnokApp, a városi mobilapplikáció

info.szolnok.hu

2016.11.18. 12:45

SzolnokApp néven új mobilapplikációt fejlesztett ki Szolnok önkormányzata. Az androidos és iOs-es platformokra egyaránt ingyenesen letölthető alkalmazás a tájékozódáson, programok, hírek elolvasásán túl hibabejelentésre, városüzemeltetési problémák jelzésére is alkalmas.

Hirdetés

 

- Egy olyan applikáció fejlesztésén dolgozunk tavasz óta, mely a szolnokinak és az ide érkező vendégeknek is egyaránt sokat segít – mondta a SzolnokApp bemutató sajtótájékoztatójának Szalay Ferenc polgármester.

Az applikációval párhuzamosan a városi weboldalt is fejlesztette az önkormányzat.

Az új alkalmazás mind a turisták, mind a szolnoki lakosok szempontjából hasznos eszköz. A felhasználók mobiltelefonjuk segítségével, több platformon (iOS, Android), mobilapplikáción keresztül, amely internethasználatot igényel, kaphatnak tájékoztatást a városi hírekről, közösségi programokról, turisztikai látnivalókról.

 

Fejér Andor alpolgármester kiemelte, hogy rövid időn belül a város öt közösségi terén, a Kossuth téren, a Rózsakertben, a Hild téren, a Tiszai hajósok terén, valamint a vasútállomás környékén ingyenes wifiszolgáltatást indít az önkormányzat, ami segítheti a SzolnokApp használatát is.

Az applikáció egyik fontos szelete a „Városőr” alkalmazás, melynek célja, hogy a lakosság jelzései alapján a városüzemeltetéssel kapcsolatos bejelentéseket leegyszerűsítse, felgyorsítsa.

 

- A program az egyént helyezi a középpontba – mondta a sajtótájékoztatón Nagy János, a hivatal munkatársa - kiváló lehetőséget biztosítva a városba érkezőnek arra, hogy csupán a telefonját a kezében tartva elérhesse kívánt úti célját.

Legyen az a város egy nevezetessége, egy szolnoki kulturális-, vagy sportprogram, egy jó hely, ahol egy finom ebédet, netán egy ízletes kávét fogyasztana, vagy egy kényelmes szállás, ahol nemcsak egy éjszakára, de több napra is megpihenhet, a SzolnokApp ehhez tökéletes segítséget ad.

 

A szolgáltatás lehetővé teszi, hogy a Szolnoki programok, illetve a várossal kapcsolatos lehető legfrissebb információk, hírek tekintetében az oldalon tájékozódjon először, sőt, célunk, hogy ne csak a város tájékoztassa a használót, hanem a használó is a várost.

Ezen elgondolásra, a kölcsönösség elvére építve született meg a program Városőr funkciója. Bármilyen meghibásodás, kátyú, vagy éppen nem világító kandeláber észlelése esetén várjuk bejelentését.

 

A rendszer a pontos GPS koordináták észlelését követően közvetlenül továbbítja a problémát a hivatal ügyintézőjének, aki beazonosítja a hiba forrását és intézkedést tesz annak megoldása érdekében. A program e funkciója a hivatali ügyintézés részét képezi a bejelentések, a hibák elhárításának gördülékenyebb, gyorsabb végrehajtása érdekében.

AktuálisSzolnokSzolnokAppapplikáció