2024.04.26, Péntek

Konzultáció az internet fejlesztéséről

kormanyhivatal.hu

2016.11.30. 11:55

A hazai szélessáv fejlesztésekről szóló konzultációt tartottak a Szupergyors Internet Program keretében a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatalban.

Hirdetés

A Kormány, az önkormányzatok - mint a beruházásokban leginkább érintett szereplők - tájékoztatása, igényeinek felmérése céljából országos konzultációs sorozatot kezdeményezett a fejlesztésben érintett települések vezetőivel, hogy a sikeres együttműködés eredményeképpen a hamarosan jelentős méreteket öltő szélessáv fejlesztések tervezési és kivitelezési munkái minden szempontot kielégítően, gyorsan és eredményesen zárulhassanak. Ennek egyik állomása volt a Szupergyors Internet Program keretében megrendezett - hazai szélessáv fejlesztésekről szóló – konzultáció a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatalban, ahol Dr. Kállai Mária köszöntötte a résztvevőket.

 

A kormánymegbízott hangsúlyozta; a digitális átalakulás elkerülhetetlen társadalmi jelenség, amely megváltoztatja az emberek életét, a vállalkozások működését és a közigazgatás szervezését. Az internet használata különösen fontos az önkormányzatok esetében, amennyiben a polgárokat az igazgatásba egyre inkább bevonni képes intézményként kívánják teljesíteni feladataikat, küldetésüket.

Deutsch Tamás a Miniszterelnöki Kabinetiroda Digitális Jólét Programjával kapcsolatos kormányzati feladatok összehangolásáért és megvalósításáért felelős miniszterelnöki biztosa a program jelentőségéről beszélt és ismertette a kezdeményezés részleteit.

A digitális ökoszisztémát érintő hazai fejlesztéseket összehangoló Digitális Jólét Programban kitűzött célok elérésének alapvető feltétele az internet széleskörű hozzáférhetőségét lehetővé tevő, az egész országot lefedő, nagy sávszélességet biztosító hírközlési hálózatok megépítése, ami a Szupergyors Internet Program, illetve a szolgáltatók által tett önerős vállalások keretében valósulhat meg a tervek szerint 2018 év végéig- hangzott el az eseményen.

 

A konzultáció keretében előadást tartott Gyürke Attila a Kormányzati Informatika Fejlesztési Ügynökség szakértője a programról, majd a jogi akadálymentesítés összehangolásáról beszélt dr. Pócza András a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Infokommunikációs Szabályozási és Szervezési Főosztály főosztályvezetője, a Miniszterelnökség Területrendezési és Településügyi Főosztályának munkatársa Sóti Bernadett pedig a Településkép védelméről szóló törvény végrehajtásáról szólt, végül pedig dr. Kövesi Gabriella Hírközlési Érdekegyeztető Tanács elnöke tartott tájékoztatót.

AktuálisSzupergyors Internet ProgramJász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatalszélessáv