2024.04.23, Kedd

Újabb területekkel bővülhet a kínai együttműködés

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat

2016.11.16. 12:45

A látogatás célja a kapcsolat új területekkel, elsősorban az oktatással és turizmussal való kibővítése, illetve az ezzel kapcsolatos lehetőségek felmérése volt.

Hirdetés

Kínai delegáció látogatott Szolnokra Shanxi megyéből a megyék közötti együttműködés jegyében.

A delegációt Kovács Sándor, a Megyei Közgyűlés elnöke és Berec Zsolt alelnök fogadta a Megyeházán, ahol a megbeszélésen Kovács Sándor elmondta: „Minden együttműködésnek nagyon jó alapja a barátság, és ez már megvan.” Az idén szeptemberben aláírt stratégiai együttműködésről szóló keretmegállapodásban és a kapcsolódó tárgyalások során „…a turizmus és oktatás kiemelt terület volt, fontos előrelépést tudunk tenni mindkét területen”.


Zhang Maocai delegációvezető, a Shanxi Megyei Népi Kongresszus bizottságának alelnöke az eddigi együttműködést megköszönve röviden beszélt Shanxi megye történelmi értékekben gazdag múltjáról és jelentős turisztikai erőforrásáról. Beszámolt arról is, hogy Kínában kiemelt célkitűzés egy gazdasági-szerkezeti reform végrehajtása, ami többek között szénmentes iparágak fejlesztését is magában foglalja. „A hagyományos iparágak pótlásában fontos szerepet kap a kulturális és turisztikai erőforrások kiaknázása. A baráti megyei kapcsolat is ebbe az irányba tart és segíti az együttműködést” – tette hozzá. 


A megbeszélést követően a vendégek megtekintették a Söráriumot, majd ellátogattak a Pallasz Athéné Egyetem Gazdálkodási Karára, ahol Dr. Lakatos Vilmos dékán mutatta be a szolnoki kar képzését.

Zhang Maocai elmondta, fontosnak tartja a kapcsolat kialakítását a szolnoki egyetemi kar és Shanxi egyetemei között. A duális képzéssel kapcsolatban hangsúlyozta: „Sok tapasztalatuk van, gyakorolják az elméleti és gyakorlati képzés párhuzamosságát, ezt nagyon értékesnek tartjuk.”

Dr. Lakatos Vilmos támogatta az egyetemek közötti együttműködés kialakítását, és a kölcsönös tanulási lehetőséget hangsúlyozta.

AktuálisSzolnokPallasz Athéné EgyetemShanxikínai együttműködésSörárium