2024.04.25, Csütörtök

A hasznos rovarok lesznek a főszereplői a legszebb konyhakerteknek

kormany.hu

2016.12.01. 11:56

Ismét meghirdették a Magyarország legszebb konyhakertjei programot, a 2017-es év kiemelt témája "Hasznos rovarokat a kertbe". A csatlakozási határidő 2017. március 20.

Hirdetés

Hatodik alkalommal hirdették meg a Magyarország legszebb konyhakertjei programot. A Herman Ottó Konferencia Központban megrendezett ünnepségen Kovács Szilvia programigazgató, Karcag város alpolgármestere elmondta: a 2017-es év kiemelt témája a „Hasznos rovarokat a kertbe” elnevezést kapta.

www.alegszebbkonyhakertek.hu

 

A 2011-ben indult kezdeményezés, amely a kertművelést hivatott terjeszteni, az idei évre már közel 15 ezer kertművelőt mozdított meg országszerte, sőt a határokon túlról is többen csatlakoztak a mozgalomhoz. A program célja, hogy legyen zöldséges kert hazánk minden udvarán, balkonján és kertjében. Kovács Szilvia hangsúlyozta, nagy öröm számukra, hogy a környezettudatos módszerekkel kivitelezett kertművelés tradícióját tovább adhatják az új generációknak, illetve ma már egyre többen fordulnak az egészségük megóvása érdekében a saját termesztésű zöldségekhez, gyümölcsökhöz.

 

A generációk közötti hídépítést és az élhető életet jelenti a kezdeményezés – világított rá Hódi Ágota köszöntőjében. A Földművelésügyi Minisztérium Agrárfejlesztésért és Hungarikumokért Felelős Helyettes Államtitkárság titkárságvezetője hozzátette, hogy a világszinten kiemelten gazdag magyar termést ápolni és gondozni rendkívül fontos és érdemes. Ez a program pedig eszköz arra, hogy eredményesen szólítsa meg az időseket és fiatalok egyaránt.

 

A 2017-es év kiemelt témája a „Hasznos rovarokat a kertbe” elnevezést kapta, hiszen fontos segítséget nyújtanak a természetes módszerekkel való kertészkedésben. A csatlakozási határidő 2017. március 20.

AktuálisKarcagMagyarország legszebb konyhakertjeHasznos rovarokat a kertbe