2024.04.25, Csütörtök

Átadták a Magyar Teátrum Díjakat

szigligeti-szinhaz.hu

2016.12.18. 17:53

Ignácz György, a Szolnoki Szigligeti Színház műszaki vezetője, szcenikusa, díszlettervezője Magyar Teátrum Díjat kapott.

Hirdetés

A Magyar Teátrumi Társaság 2010-ben alapította a Magyar Teátrum Díjat, mely a színházi háttérszakmák megbecsülésének kifejezésére hivatott. A színházi háttérszakmai díj a színházi háttér- és kiszolgáló szakmák, valamint az azokat kiemelkedően magas szinten művelő szakemberek erkölcsi és anyagi elismerése. 


Balázs Péter, a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója a díj meghirdetésekor úgy vélekedett, hogy a színészekkel ellentétben a háttérmunkások jóformán láthatatlanok, ugyanakkor arányuk egy színház szervezetében mintegy kilencven százalék, ezért nagyon időszerű, hogy az előadások létrejöttében szinte névtelenül munkálkodók is kapják meg az őket megillető figyelmet és szakmai elismerést.

Ignácz György évtizedek óta dolgozik a Szolnoki Szigligeti Színház tagjaként. Végigjárta a szamárlétra minden fokát, mígnem elfoglalta a színház műszaki vezetőjének státuszát. Mivel kiválóan érti a színpad törvényszerűségeit, a díszlet létrejöttének folyamatát, színpadi funkcióinak teljesültét, ezért szcenikusként is közreműködik a produkciók felépülésében. All round színházi ember.

A heti tervelfogadásokon úgy osztja be a művészeti titkárral a heti teendőket, hogy pontosan tudja, mit lehet megcsinálni, és mi az, ami már sok. Amilyen jó barát, olyan szigorú főnök. Sokoldalúságára jellemző, hogy a szcenikai feladatokon túl, díszlettervezői munkát is vállal, a színház vezetősége bátran hagyatkozhat rá sürgős helyzetekben is.

Ignácz György személyiségének kisugárzása, munkásságának minősége, szakmai megbízhatósága nagy értéke a Szolnoki Szigligeti Színháznak.

AktuálisSzolnoki Szigligeti SzínházTeátrum Díj