2024.07.27, Szombat

Kormányhivatali dolgozók alkotásaiból nyílt kiállítás

kormanyhivatal.hu

2016.12.16. 09:27

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal munkatársai ugyanis nemcsak a szakmájukban elhivatottak, hanem a munka végeztével egyre többen élnek különféle hobbijuknak szabadidejükben. Ezúttal 25-en mutatták be szebbnél szebb alkotásaikat.

A saját készítésű tárgyak pedig nemcsak szépek, de praktikusak is, nem beszélve a természetes alapanyagokról, amit felhasználnak alkalmanként a hobbi-művészek.

 

A munkanap végén, illetve a hétvégéken egyesek fényképezőgépet ragadnak, hogy a természet csodáit örökítsék meg az utókor számára, mások horgolótűt vagy szénceruzát használnak az alkotásban. Nem ritka alapanyag a kávészem, a drót, vagy a szalvéta sem; alkotó kedvű munkatársaink ezekből a használati tárgyakból is szemet gyönyörködtető dísztárgyakat készítettek.

A háromnapos kiállításon különleges fotósorozat, természeti képek, szobrok, préselt képek, festmények, de gobelin is szerepelt a széles repertoárban. Olyan különleges technikákkal is megismerkedhettek az érdeklődők, mint a quilling, a decoupage vagy az amigurumi technika. A 25 kiállító a megye több járásából és főosztályáról érkezett több száz kisebb nagyobb alkotásával.

A kiállítást Dr. Kállai Mária nyitotta meg. A kormánymegbízott hangsúlyozta; a kiállítás ékes bizonyíték annak, hogy egy ilyen nagy rendszerben, mint a kormányhivatal, milyen sok tehetséges, különleges képességgel rendelkező munkatárs dolgozik. A nap végén a munka után előveszik alkotó energiájukat, és létrehoznak valami újat, valami csodálatosat, amit meggyőződésem, hogy a napi munkájuk során is használnak – tette hozzá.

A kormánymegbízott beszélt az idei év újdonságáról is; az ünnepek közeledtével a kiállításon túl a kézműves sarokban közösen készíthették el a Kormányhivatal karácsonyi ékességeit, a hivatali karácsonyfa és az adventi koszorú dekorációját. Az egyedi díszeket kézműves foglalkozás keretében a kiállítás helyszínén készítették el a munkatársak, a szakértelemmel rendelkező kollégák folyamatos segítő közreműködésével.

AktuálisJász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal