2024.03.29, Péntek

Nehéz körülmények között, de nagyszerűen teljesítő fiatalokat köszöntöttek a megyeszékhelyen

kormanyhivatal.hu

2016.12.09. 14:55

Az ebben az évben példaértékű tanulmányi-, sport és közösségi teljesítményt nyújtó, - szociális körülményeik alapján rászoruló - Szolnok általános-, és középfokú oktatási intézményeiben tanuló gyerekek teljesítményét ismerték el a városházán. A diákokat Dr. Kállai Mária kormánymegbízott és Szabó István alpolgármester köszöntötte.

Hirdetés

Minden gyermek tehetséges valamiben, és nagyon fontos, hogy tehetségének kibontakoztatásához minél több segítséget kapjon. – hangsúlyozta az alpolgármester.

Dr. Kállai Mária köszöntőjében úgy fogalmazott; ha a család még nem elég erős ahhoz, hogy példát tudjon mutatni, akkor a nevelésben-oktatásban dolgozóknak, a helyi közösségeknek, az önkormányzatoknak, szervezeteknek kell felvállalniuk ezt a feladatot. Mert egy nemzetnek minden gyermekre szüksége van; a jövője, a fönnmaradása függ ettől.

Egy társadalom sem mondhat le egyetlen tagjáról sem. Ma már láthatjuk; ahhoz, hogy egy ország erőssé váljon, gazdaságát kell megerősítenie. Ehhez viszont minden tagjának tevőlegesen is hozzá kell járulnia. A magyar kormány sem mond le egyetlen egy állampolgáráról sem és évek óta több támogatási formát biztosít a hátrányos helyzetben élő fiatalok, családok segítésére – fogalmazott a kormánymegbízott.

A Szandaszőlősi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola műsorát követően Szutorisz-Szügyi Csongor tankerületi igazgató és Vincze Lajos, az Integrációs Munkabizottság elnöke adta át az ajándékokat.

Szolnok város Integrációs Munkabizottsága 11 éve kezdeményezte a halmozottan hátrányos helyzetű - különös tekintettel a szociális helyzetük alapján támogatásra szoruló – alap - és középfokú oktatási intézmények tanulóinak, a város integrációs törekvéseivel összhangban lévő kiemelkedő teljesítményének elismerését.

Tizenhárom oktatási intézményből és egy városi Tanoda programból 83 általános-, illetve középfokú oktatási intézményben tanuló, jelentős számban cigány/roma nemzetiségű - halmozottan hátrányos helyzetű, de kiemelkedő teljesítményt nyújtó tanuló teljesítményét ismerték el.

AktuálisSzolnokhátrányos helyzetű tanulóktehetség