2024.04.19, Péntek

Energy @ School projektnyitó Szolnokon

info.szolnok.hu

2016.12.20. 11:11

A projektben részt vevő iskolákban tanárok és diákok úgynevezett energiaőri pozíciót töltenek be, ami a gyakorlatban az jelenti, hogy figyelemmel kísérik az elektromos áram és a fűtési energia felhasználását intézményükben.

Hirdetés

Az Energy @ School elnevezésű, hét európai ország részvételével megvalósuló projekt szolnoki nyitórendezvényét tartották a Városházán. A rendezvényen öt szolnoki iskola diákjai és pedagógusai vettek részt.

Szabó István alpolgármester köszöntőjében az energia hatékony felhasználásának fontosságát hangsúlyozta. Mint mondta, a klímaváltozás következményei már érzékelhetők, mérhetők a mindennapokban, sürgető lépéskényszerben vagyunk. Az egyik pillére az ember okozta éghajlatváltozás lassításának az energiahordozók ésszerű és hatékony felhasználása.

A köszöntő szavakat követően dr. Marián Miklós projektmenedzser tájékoztatott a projektről, illetve Szolnoknak abban vállalt szerepéről. Az iskolai felmérések eredményeit Jánosi László mérnök ismertette, majd dr. Túróczi Imre Jó gyakorlat az energiatakarékosságról című előadásában a Pallasz Athéné Egyetem Gazdálkodási Kara szolnoki campusának megújuló energiát használó eszközeit mutatta be.

 

AktuálisSzolnokenergiafelhasználásenergiaőrEnergy @ School