2024.04.16, Kedd
Korszerűbb lett a túrkevei idősek otthona
Bktt Idősek Otthona facebook

Korszerűbb lett a túrkevei idősek otthona

kormany.hu

2017.01.10. 10:57

Közel 75 millió forintos beruházás eredményeként akadálymentesített, mentális gondozásra, látogatók fogadására, közösségi együttlétre és vallásgyakorlásra egyaránt alkalmas, megújult épületszárnnyal gazdagodott Túrkevén az idősek otthona.

Hirdetés

A kormány célkitűzése, hogy a települési szolgáltatások városainkban, falvainkban európai színvonalúak legyenek, a 21. század követelményeinek megfelelően álljanak rendelkezése - mondta köszöntőjében Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, a Berettyó-Körös Többcélú Társulás Idősek Otthon „Levendula Ház”- ként ismert új épületszárnyának átadási ünnepségén.

 

A beruházás Túrkeve Város Önkormányzatának támogatásából, a Nemzetgazdasági Minisztérium bentlakásos intézmények korszerűsítésére, felújítására kiírt pályázaton elnyert összegből és magánszemélyi hagyatékból származó forrásokból valósulhatott meg.

 

A betegszobával is ellátott, megújuló, korszerű környezetben mostantól magas színvonalon gondoskodhatnak az otthonban élő idősek ellátásáról és kényelméről.

 

Ezzel a fejlesztéssel a lakók, a fenntartók és az intézményben dolgozók 25 éve tervezett elképzelései valósulhattak meg, amelynek köszönhetően a jövőben az otthon valóban méltó életteret biztosíthat a bentlakóknak. A beruházás eredményeként - a megújuló épületszárny révén - végleges működési engedélyét is megszerezte a létesítmény.

AktuálisberuházásTúrkeveBerettyó-Körös Többcélú Társulás Idősek Otthon