2024.03.28, Csütörtök

Tüzelővel segíti Szolnok a rászoruló családokat

info.szolnok.hu

2017.01.17. 09:04

A Humán Szolgáltató Központ munkatársai ezúttal is a hivatal dolgozóival együtt jelentik a garanciát arra, hogy valóban a legnehezebb helyzetben lévőkhöz jut el a segítség.

Hirdetés

Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően idén is a rászoruló családok segítségére siet Szolnok városa – mondta Szalay Ferenc polgármester annak apropóján, hogy a leghidegebb időszakban ismét tűzifát kaphatnak a nehézséggel küzdők az önkormányzattól. A napokban kiszállított tűzifából mintegy 300 megyeszékhelyen élő család megélhetését, s nem utolsó sorban otthonának fűtését segítik.

 

Az eddigi gyakorlatnak megfelelően a Humán Szolgáltató Központ szakemberei által összeállított lista alapján szállíttatja ki házhoz a város a rászorulóknak a körülbelül 900 mázsa fát. Háztartásonként mintegy 3 mázsa tüzelőhöz jutnak így a családok.

A közel 300 család megélhetését könnyítő tüzelő szállítása és rakodása ebben az évben is a Szolnoki Sportcentrum feladata, a fa feldarabolása a Munkalehetőség a Jövőért Szolnok Nonprofit Kft. közfoglalkoztatottjainak segítségével történt.

AktuálisSzolnoktűzifaHumán Szolgáltató Központ